Ängel i sten som symboliserar en människa som minns sin hund

Så kan du minnas din hund

Det är viktigt att du kan minnas din hund när den inte längre finns vid din sida. För det finns inget mer hjärtskärande för en hundägare än att tvingas ta farväl av sin älskade hund. Detta gäller oavsett om förlusten kommer plötsligt eller om den är förväntad. Det går nämligen inte att på allvar förbereda sig för att förlora ett älskat husdjur. Därför vill du att minnet av hunden blir så bestående som möjligt.

Som tur är finns det många sätt på vilka du kan minnas och hedra din bortgångna hund. Nedan tipsar vi om några sätt som du kan låta dig inspireras av!

7 sätt att minnas en hund

Det finns många sätt att minnas en bortgången hund. Du kan till exempel välja att spara hundens aska i en urna. Här kommer vi dock att fokusera på sju andra alternativ!

1. Plantera ett träd eller en blomma

Du kan minnas din hund genom att plantera ett träd eller en blomma i trädgården. Genom att göra detta får du en vacker daglig påminnelse om de stunder som ni fick tillsammans. Hunden kanske hade en favoritplats i din trädgård? Denna plats kan i sådana fall vara det perfekta stället att plantera en minnesväxt på!

En rosa ros

2. Skapa en minnesplats utomhus

På samma tema som ovan kan det vara en god idé att skapa en minnesplats utomhus. Detta är ett mer traditionellt sätt att minnas din hund och dess liv. Du kan skaffa en vacker gravsten till hundens minne och placera denna i trädgården. Det finns många vackra djurskyltar att inspireras av som du kan utgå från när du skapar din minnessten. Läs också vår intervju med Djurskylt för att få mer information om gravstenar för hundar!

Kanske kan du kombinera detta tips med tipset ovan för att skapa en än mer speciell minnesplats? Du kan även välja att placera en träbänk på platsen för att få en plats där du kan sitta och minnas din hund.

3. Sätt samman en minneslåda

Ett annat sätt att minnas en bortgången hund är att sätta ihop en minneslåda. En sådan ger dig en plats att samla alla favoritminnen på ett ställe. Samla ihop bilder, hundleksaker, filtar och annat som du förknippar med hunden ifråga och lägg dessa i en låda. Du kan då förvara lådan på en utvald plats i hemmet och använda den för att minnas din hund.

Ett tips är att låta gravera lådan eller att pryda den på något annat sätt. Kanske kan du märka den med hundens namn, födelse- och dödsdatum och ett fint citat?

4. Skapa ett fotoalbum

Du har säkert tagit hundratals, kanske rentav tusentals foton på din hund. Men eftersom vi idag tar digitala foton med våra mobiltelefoner använder vi oss inte av fotoalbum på samma sätt som tidigare. Detta kan dock vara ett utmärkt sätt att minnas din hunds liv. Du kan nämligen framkalla dina digitala foton och placera dessa i ett album.

Lägg gärna till klistermärken och andra minnessaker och placera dessa i albumet. När du sedan känner dig ledsen eller bara vill minnas ge fina stunderna kan fotoalbumet skänka dig glädje.

5. Skriv en dikt till minne av hunden

Om du är kreativ och gillar att skriva kan du kanske skapa en dikt till minne av din hund? Detta kan vara ett utmärkt sätt att uttrycka den kärlek som du har till hunden. Det går förstås precis lika bra att ”sno” en låttext eller dikt som redan existerar och använda den. Bara genom att få ner dina känslor på papper kan du inleda sorgearbetet på ett bra sätt.

Kvinna som skriver i ett anteckningsblock

6. Skaffa en tavla som föreställer din hund

Det finns många konstnärer som specialiserar sig på att göra vackra tavlor med porträtt av hundar. De kan ofta utgå från foton på din hund och måla en vacker tavla utifrån dessa. Generellt sett kommer konstnären be dig att skicka mellan ett och fem foton av din fyrbenta vän. Utifrån dessa får du sedan ett helt unikt porträtt. Även detta kan vara ett riktigt bra sätt att föreviga din hund och minnet av den!

7. Tatuera dig för att minnas din hund

Ytterligare ett sätt att minnas en hund som inte längre är i livet är genom en tatuering. Du kan tatuera in din hunds namn, ansikte eller någonting som påminner dig om hunden. Det kan till exempel vara hundens favoritleksak eller favoritmat. Oavsett vilket är en tatuering ett härligt sätt att föreviga hunden. För även om den inte längre finns med dig rent fysiskt kommer du alltid att bära med dig minnet av hunden på din kropp!

Avslutande tankar

Hundar lever tyvärr inte för evigt och den förväntade livslängden skiljer sig åt mycket mellan olika hundraser. Världens äldsta hund blev 29 år men de flesta jyckar blir dessvärre inte så gamla. Du kan räkna ut din hunds ålder i människoår för att få en grov uppskattning av hur gammal hunden är omräknat till människoår.

Men oavsett ålder går det ju tyvärr inte att förutspå hur gammal din hund ska bli. Därför är det viktigt att försöka vara förberedd på det som ingen vill kunna förutse. Och när hunden har gått över regnbågsbron bör du försöka minnas den på bästa möjliga sätt. Därför hoppas vi att tipsen ovan kan vara till hjälp!

Hur gör du för att minnas din hund som inte längre finns med dig? Skriv en kommentar och berätta hur du går tillväga för att minnas och hedra hunden!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *