Dog Twister hund

Nina Ottosson Dog Twister [Recension]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo.

Det är viktigt att hålla hundens sinne sysselsatt mellan varven, särskilt om jycken i fråga har lätt för att bli uttråkad. I annat fall riskerar du nämligen att han eller hon med tiden utvecklar oönskade beteenden. Det behöver dock inte kännas som en jobbig plikt att ta itu med den mentala aktiveringen – med hjälp av en aktiveringsleksak kan du göra det hela roligt för såväl dig själv som för din hund.

För att det är precis lika viktigt att låta hunden jobba mentalt som fysiskt råder det inga tvivel om. Och ett av de bättre sätten att göra detta på är alltså genom att använda sig av aktiveringsleksaker. Dessa smarta hundleksaker kommer underhålla din hund samtidigt som han eller hon tvingas lösa en uppgift för att få en belöning i form av något gott.

I denna artikel kommer jag att recensera aktiveringsleksaken Dog Twister från Nina Ottosson. Jag köpte nyligen denna produkt via VetZoo och lät mina bägge eurasierkillar testa den. Efter att tidigare ha testat andra aktiveringsleksaker från Nina Ottosson hade jag högt ställda förväntningar på denna leksak, så hur motsvarade den då dessa? Läs vidare så får du svaret!

Se pris i butik!

Dog Twister kartong
Dog Twister från Nina Ottosson.

Om Nina Ottosson

Nina Ottosson är en svensk produktutvecklare som har arbetat med att ta fram aktiveringsspel och -leksaker ända sedan 1990. Det är med andra ord inget vågat påstående att hävda att hennes företag är ett av de ledande på marknaden för denna typ av produkter. Hennes hållbara och populära aktiveringsleksaker hjälper dig som hundägare att hålla din hund sysselsatt och aktiverad.

Nina började faktiskt med att ta fram pusselleksaker för sina egna hundar. Detta då hon inte riktigt fann tiden att ge dem den stimulering som de krävde. Som hundägare finner man sig ofta själv i denna situation, inte minst då man är på jobbet och har lämnat hunden hemma. Att då försöka ge jycken en lite mer meningsfull tillvaro är aldrig fel. Generellt sett bör dock hundar endast leka med aktiveringsleksaker under övervakning.

Företagets produkter är indelade i tre olika svårighetsgrader:

  1. Lätt – Lämplig för nybörjare.
  2. Medium – Passar alla hundar.
  3. Avancerad – För aktiva/smarta hundar.

Innan jag bestämde mig för att köpa Dog Twister har jag även testat Dog Tornado, även denna från Nina Ottosson, samt ett antal andra aktiveringsleksaker och -spel. Dog Tornado ligger på nivån under Dog Twister när det kommer till svårighetsgrad.

Om Dog Twister

Dog Twister är ett av de svåraste aktiveringsspelen från Nina Ottosson. På ovanstående tregradiga skala ligger detta spel på den avancerade nivån. När jag lät mina hundar testa spelet insåg jag dock snart att det enkelt går att sänka svårighetsnivån om man så önskar.

Syftet med spelet är att din hund ska flytta omkring de plastbitar som är märkta med tassavtryck. Dessa går dock endast att flytta på om de är upplåsta. De olika bitarna kan låsas genom att det vita plastlåset för respektive bit trycks in. I takt med att hunden flyttar omkring bitarna i cirkeln får denne tillgång till de godbitar som du har gömt under dessa.

En fördel med produkten är att svårighetsgraden kan anpassas genom att de turkosa plastbitarna låses upp innan hunden tillåts börja spela. En liten nackdel med spelets låsfunktion är att en mindre metodisk hund lätt kan råka låsa dessa på plats genom att komma åt dem. Detta gör genast spelet betydligt svårare.

Så här såg det ut när eurasiern Kane spelade Dog Twister:

Min upplevelse av Dog Twister

Mina hundar använde främst tassarna för att slå på leksaken i syfte att lösa uppgiften. I vanliga fall är den ena hunden mer metodisk när det kommer till att lösa pussel som till exempel aktiveringsspel. I samband med testet av Dog Twister gick dock bägge jyckarna ganska hårt åt spelet med tassarna istället för att arbeta strategiskt. Detta resulterade i att de kom åt godiset på egen hand.

Som jag har nämnt ovan hände det dock att de emellanåt råkade låsa bitarna på plats av misstag. Detta då de kom åt låsen när de slog på spelet med tassarna. Och när bägge brickorna vid sidan av tomrummet blir fastlåsta kommer inte övriga brickor att kunna flyttas överhuvudtaget. Detta gör att man som hundägare kan behöva vara med och hålla lite koll på händelseförloppet och vid behov ingripa för att hunden inte ska bli frustrerad.

Ett tips för att underlätta för hunden att dra ut handtagen och låsa upp brickorna är att fästa ett snöre i varje handtag. Detta kommer att sänka spelet svårighetsnivå en aning och göra det roligare för hundar som har svårigheter att låsa upp brickorna.

Övervakad lek med aktiveringsspel är dock att föredra oavsett vilket spel det rör sig om. Risken finns nämligen att hunden råkar ta sönder spelet och få i sig lösa delar.

Nina Ottosson Dog Twister
Viktigt att hunden spelar spelet under övervakning.

Fördelarna med produkten

Dog Twister är ett aktiveringsspel som likt flera av Nina Ottossons övriga produkter har flera fördelar. Dessa är några av just detta spels viktigaste egenskaper:

  • Dog Twister är ett utmanande aktiveringsspel för aktiva och smarta hundar.
  • Spelet är mentalt stimulerande och låter din hund arbeta för sitt godis med nos, mun och tassar.
  • Detta spel är underhållande och roligt för såväl dig själv som för hunden.
  • Det är enkelt att rengöra spelet – de olika delarna är löstagbara och enkla att tvätta rent med vatten och tvål.
  • Aktiveringsspelet är platt och nätt, vilket därmed gör det lätt att förvara.

Sammanfattning av Dog Twister

Det är aldrig fel att ha tillgång till flera aktiveringsleksaker och -spel i hemmet. Med Dog Twister från Nina Ottosson kommer du kunna aktivera din(a) hund(ar) på ett givande sätt och underhållas av dess/deras problemlösning. Detta är ett av de svåraste spelen på marknaden och är främst till för hundar som inte längre stimuleras och utmanas av enklare aktiveringsleksaker.

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *