Bästa ryggsäcken för hundägare omslagsbild

Bästa ryggsäcken för hundförare på vandring med hund

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Arken Zoo.

En riktigt bra ryggsäck för hundförare ger dig som är ute på vandring med din hund många fördelar. Till exempel låter den dig bära hunden vilket gör att även den mindre hunden kan följa med ut på tur. Ryggsäcken kan även ge en osäker hund lite mer trygghet när den vistas på okända platser. Och när du är ute och flyger kan en bra hundryggsäck även användas som handbagage.

Nedan tipsar vi om bra ryggsäckar för hundförare att bära hunden i. Är du istället på jakt efter en renodlad hundryggsäck, d.v.s. en som din hund bär omkring saker i? Då rekommenderar vi att du spanar in våra produktrekommendationer i kategorin klövjeväska för hund!

Bästa ryggsäckarna för hundförare

Vi har sonderat marknaden i jakt på de allra bästa ryggsäckarna för hundförare. I samband med våra efterforskningar har vi tittat på såväl hundryggsäckar för större som för mindre hundar. Vi har även kikat på ”ryggor” som kan användas för flygning samt ryggsäckar som lämpar sig bra för vandring med hund. Oavsett vilken sort du är ute efter tror vi därför att du hittar en produkt som passar dig nedan!

Innan du köper en ryggsäck är det förstås viktigt att du mäter din hund. Du bör känna till såväl hundens vikt som dess bröstomfång samt fulla längd exklusive svans. Även skulderbredd och vissa andra mått kan vara bra att ha tillhands. Du bör dessutom dubbelkolla respektive produkts specifikationer innan du gör ditt köp.

Kurgo G Train K9 Pack Ryggsäck för hundägare

Kurgo bärväska/ryggsäck för hundägare

Se pris i butik!

Denna högkvalitativa ryggsäck för hundägare från Kurgo är försedd med en ficka för iPad eller laptop. Den har även hållare för inte mindre än två vattenflaskor. Dessutom har den gott om utrymme för en mindre hund (upp till 11,3 kg). Detta är därför en utmärkt ryggsäck för vandring med hund!

Fördelar:

  • maxvikt på 11,3 kg
  • vattentät och hållbar
  • flera förvaringsfickor och hållare.

Nackdelar:

  • har ett ganska högt pris men osar kvalitet.

Köpguide till hundryggsäckar

En riktigt bra hundryggsäck bör ha vissa funktioner. Nedan går vi igenom vilka dessa är och vad mer du bör tänka på när du ska köpa en ryggsäck gjord för hundförare.

Är den ergonomisk och bekväm att bära?

Om du ska bära runt på din hund under en längre tid bör du köpa en hundryggsäck som ger god komfort. En ryggsäck för hundägare som har en ergonomisk design kan hjälpa dig att hålla ”ryggan” (och även hunden) på plats längre. Axelremmarna bör inte vara raka utan ha en kurvatur som passar din kropps vinklar. Dessutom bör remmarna vara ordentligt vadderade.

När vi ändå är inne på komfort är det även värt att nämna balansen. För det är viktigt att din ryggsäck är balanserad på rätt sätt och inte överanstränger vissa muskler på din kropp. Till syvende och sist kommer du inte att använda din ryggsäck särskilt ofta om den inte är bekväm.

Har den förvaringsfickor?

Vissa ryggsäckar för hundägare är skapta enbart för att säkerställa din hunds komfort. Och även om denna är viktig kan det även vara trevligt med andra funktioner, såsom förvaringsfickor. För om du bär omkring på hunden i en hundryggsäck kommer du ju sannolikt inte bära ytterligare en ”rygga” som du kan förvara saker i.

När du är ute och vandrar med hunden kan du förutom vatten till dig själv även behöva en vattenflaska och en skål för hunden att dricka ur. Och om du ger dig ut på en längre tur utan möjligheten att förvara dessa föremål kan du få svårt att hålla din hund på gott humör. Dessutom kommer du sannolikt behöva bära med dig din mobiltelefon och kanske även plånbok. Så möjlighet till förvaring är onekligen att föredra.

Kan ryggsäcken andas?

Som du säkert förstår är det viktigt att din hund kan andas när du bär omkring på den i en ryggsäck. Men det är även viktigt att din egen komfort är god, och det är därför viktigt att ryggsäcken kan andas. För när du bär omkring på din hund är det nästan som att du har ett element på ryggen som snabbt får dig att börja svettas.

En bra ryggsäck för hundägare är därför tillverkad i ett material som andas. Den del av ryggsäcken som vilar mot ryggen är den som värmer dig allra mest, men även axelremmarna kan göra dig väldigt varm. Så se till att välja en produkt som ger god luftcirkulation när du vandrar.

Är den godkänd för flyg?

Vissa tillverkare vill gärna hävda att deras produkter är godkända för flyg. Men du bör vara väldigt uppmärksam på vilka ryggsäckar för hundförare som faktiskt går att ta ombord på ett flyg och inte. Och i de allra flesta fall kan det vara bättre att investera i en bra hundbur för flygtransport. På länken kan du läsa vår köpguide till just flygburar.

Men om du ändå vill transportera din hund i en ryggsäck bör du kontrollera med flygbolaget vad som gäller. Detta bör du allra helst göra innan du gör köpet. För du vill ju inte råka i trubbel när du ska checka in och gå ombord på planet!

Kan en bärsele vara ett bättre alternativ?

I vissa fall kan en bärsele för hundägare vara det smidigaste sättet att kånka runt på hunden. När din hund befinner sig framtill på ditt bröst har du bättre uppsikt över den och kan se vad den gör. Du kan då hålla koll på hundens känslotillstånd och agera utifrån detta. Nackdelen är att din hund alltid är framför dig och därmed ibland kan komma i vägen.

Vanliga frågor om ryggsäckar för hundförare

Hur länge kan en hund vistas i en hundryggsäck?

Det beror på vilken slags ryggsäck som används samt hur van hunden är vid denna. En tumregel är dock att din hund bör få komma ut och sträcka på sig ungefär en gång i timmen. Kontrollera även regelbundet att din hund kan andas på ett bekvämt sätt och inte verkar alltför varm eller rastlös.

Gillar hundar att bäras runt i en ryggsäck?

Huruvida hundar gillar att bäras eller ej varierar från individ till individ. Men många hundar gillar sina hundryggsäckar, inte minst då de förknippar ryggsäcken med äventyr tillsammans med sina ägare. Om din hund ogillar att bäras är dock risken stor att varken du eller hunden kommer få en trevlig upplevelse.

Avslutande tankar

Vår förhoppning är att denna köpguide ska ha gett dig som funderar på att köpa en hundryggsäck lite mer kött på benen. Vi hoppas att du köper en ryggsäck gjord för hundägare som du kommer att trivas med och få mycket användning för!

Brukar du själv bära runt på din hund i en ryggsäck? Dela med dig av dina erfarenheter med oss och våra läsare genom att skriva en kommentar nedan!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *