BÀsta ryggsÀcken för hundförare pÄ vandringstur med hund

BÀsta ryggsÀcken för hundÀgare omslagsbild

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Dogman och Petster.

En riktigt bra ryggsÀck för hundförare ger dig som Àr ute pÄ vandring med din hund mÄnga fördelar. Till exempel lÄter den dig bÀra hunden vilket gör att Àven den mindre hunden kan följa med ut pÄ tur. RyggsÀcken kan Àven ge en osÀker hund lite mer trygghet nÀr den vistas pÄ okÀnda platser. Och nÀr du Àr ute och flyger kan en bra hundryggsÀck Àven anvÀndas som handbagage.

Nedan tipsar vi om bra ryggsĂ€ckar för hundförare att bĂ€ra hunden i. Är du istĂ€llet pĂ„ jakt efter en renodlad hundryggsĂ€ck, d.v.s. en som din hund bĂ€r omkring saker i? DĂ„ rekommenderar vi att du spanar in vĂ„ra produktrekommendationer i kategorin klövjevĂ€ska för hund!

BÀsta ryggsÀckarna för hundförare

Vi har sonderat marknaden i jakt pĂ„ de allra bĂ€sta ryggsĂ€ckarna för hundförare. I samband med vĂ„ra efterforskningar har vi tittat pĂ„ sĂ„vĂ€l hundryggsĂ€ckar för större som för mindre hundar. Vi har Ă€ven kikat pĂ„ ”ryggor” som kan anvĂ€ndas för flygning samt ryggsĂ€ckar som lĂ€mpar sig bra för vandring med hund. Oavsett vilken sort du Ă€r ute efter tror vi dĂ€rför att du hittar en produkt som passar dig nedan!

Innan du köper en ryggsĂ€ck Ă€r det förstĂ„s viktigt att du mĂ€ter din hund. Du bör kĂ€nna till sĂ„vĂ€l hundens vikt som dess bröstomfĂ„ng samt fulla lĂ€ngd exklusive svans. Även skulderbredd och vissa andra mĂ„tt kan vara bra att ha tillhands. Du bör dessutom dubbelkolla respektive produkts specifikationer innan du gör ditt köp.

Dogman RyggsÀck Carrie

Dogman hundryggsÀck Carrie

Se pris i butik!

Carrie Àr en smidig och praktisk hundryggsÀck frÄn Dogman. Den lÀmpar sig för mindre hundar med en vikt pÄ upp till 7 kg. Du kan Àven anvÀnda den som en helt vanlig ryggsÀck eller som en bÀrvÀska.

👍 Fördelar:

  • smidig och praktisk
  • kan anvĂ€ndas som bĂ€rvĂ€ska
  • förvaringsfack för godis eller dylikt.

👎 Nackdelar:

  • inte den mest iögonfallande designen.

Kurgo bÀrvÀska/ryggsÀck för hundÀgare

Kurgo bÀrvÀska/ryggsÀck för hundÀgare

Se pris i butik!

Denna högkvalitativa ryggsÀck för hundÀgare frÄn Kurgo Àr försedd med en ficka för iPad eller laptop. Den har Àven hÄllare för inte mindre Àn tvÄ vattenflaskor. Dessutom har den gott om utrymme för en mindre hund (upp till 11,3 kg). Detta Àr dÀrför en utmÀrkt ryggsÀck för vandring med hund!

👍 Fördelar:

  • maxvikt pĂ„ 11,3 kg
  • vattentĂ€t och hĂ„llbar
  • flera förvaringsfickor och hĂ„llare.

👎 Nackdelar:

  • har ett ganska högt pris men osar kvalitet.

Köpguide till hundryggsÀckar

En riktigt bra hundryggsÀck bör ha vissa funktioner. Nedan gÄr vi igenom vilka dessa Àr och vad mer du bör tÀnka pÄ nÀr du ska köpa en ryggsÀck gjord för hundförare.

Är den ergonomisk och bekvĂ€m att bĂ€ra?

Om du ska bĂ€ra runt pĂ„ din hund under en lĂ€ngre tid bör du köpa en hundryggsĂ€ck som ger god komfort. En ryggsĂ€ck för hundĂ€gare som har en ergonomisk design kan hjĂ€lpa dig att hĂ„lla ”ryggan” (och Ă€ven hunden) pĂ„ plats lĂ€ngre. Axelremmarna bör inte vara raka utan ha en kurvatur som passar din kropps vinklar. Dessutom bör remmarna vara ordentligt vadderade.

NÀr vi ÀndÄ Àr inne pÄ komfort Àr det Àven vÀrt att nÀmna balansen. För det Àr viktigt att din ryggsÀck Àr balanserad pÄ rÀtt sÀtt och inte överanstrÀnger vissa muskler pÄ din kropp. Till syvende och sist kommer du inte att anvÀnda din ryggsÀck sÀrskilt ofta om den inte Àr bekvÀm.

Har den förvaringsfickor?

Vissa ryggsĂ€ckar för hundĂ€gare Ă€r skapta enbart för att sĂ€kerstĂ€lla din hunds komfort. Och Ă€ven om denna Ă€r viktig kan det Ă€ven vara trevligt med andra funktioner, sĂ„som förvaringsfickor. För om du bĂ€r omkring pĂ„ hunden i en hundryggsĂ€ck kommer du ju sannolikt inte bĂ€ra ytterligare en ”rygga” som du kan förvara saker i.

NÀr du Àr ute och vandrar med hunden kan du förutom vatten till dig sjÀlv Àven behöva en vattenflaska och en skÄl för hunden att dricka ur. Och om du ger dig ut pÄ en lÀngre tur utan möjligheten att förvara dessa föremÄl kan du fÄ svÄrt att hÄlla din hund pÄ gott humör. Dessutom kommer du sannolikt behöva bÀra med dig din mobiltelefon och kanske Àven plÄnbok. SÄ möjlighet till förvaring Àr onekligen att föredra.

Kan ryggsÀcken andas?

Som du sÀkert förstÄr Àr det viktigt att din hund kan andas nÀr du bÀr omkring pÄ den i en ryggsÀck. Men det Àr Àven viktigt att din egen komfort Àr god, och det Àr dÀrför viktigt att ryggsÀcken kan andas. För nÀr du bÀr omkring pÄ din hund Àr det nÀstan som att du har ett element pÄ ryggen som snabbt fÄr dig att börja svettas.

En bra ryggsÀck för hundÀgare Àr dÀrför tillverkad i ett material som andas. Den del av ryggsÀcken som vilar mot ryggen Àr den som vÀrmer dig allra mest, men Àven axelremmarna kan göra dig vÀldigt varm. SÄ se till att vÀlja en produkt som ger god luftcirkulation nÀr du vandrar.

Är den godkĂ€nd för flyg?

Vissa tillverkare vill gÀrna hÀvda att deras produkter Àr godkÀnda för flyg. Men du bör vara vÀldigt uppmÀrksam pÄ vilka ryggsÀckar för hundförare som faktiskt gÄr att ta ombord pÄ ett flyg och inte. Och i de allra flesta fall kan det vara bÀttre att investera i en bra hundbur för flygtransport. PÄ lÀnken kan du lÀsa vÄr köpguide till just flygburar.

Men om du ÀndÄ vill transportera din hund i en ryggsÀck bör du kontrollera med flygbolaget vad som gÀller. Detta bör du allra helst göra innan du gör köpet. För du vill ju inte rÄka i trubbel nÀr du ska checka in och gÄ ombord pÄ planet!

Kan en bÀrsele vara ett bÀttre alternativ?

I vissa fall kan en bÀrsele för hundÀgare vara det smidigaste sÀttet att kÄnka runt pÄ hunden. NÀr din hund befinner sig framtill pÄ ditt bröst har du bÀttre uppsikt över den och kan se vad den gör. Du kan dÄ hÄlla koll pÄ hundens kÀnslotillstÄnd och agera utifrÄn detta. Nackdelen Àr att din hund alltid Àr framför dig och dÀrmed ibland kan komma i vÀgen.

Vanliga frÄgor om ryggsÀckar för hundförare

Hur lÀnge kan en hund vistas i en hundryggsÀck?

Det beror pÄ vilken slags ryggsÀck som anvÀnds samt hur van hunden Àr vid denna. En tumregel Àr dock att din hund bör fÄ komma ut och strÀcka pÄ sig ungefÀr en gÄng i timmen. Kontrollera Àven regelbundet att din hund kan andas pÄ ett bekvÀmt sÀtt och inte verkar alltför varm eller rastlös.

Gillar hundar att bÀras runt i en ryggsÀck?

Huruvida hundar gillar att bÀras eller ej varierar frÄn individ till individ. Men mÄnga hundar gillar sina hundryggsÀckar, inte minst dÄ de förknippar ryggsÀcken med Àventyr tillsammans med sina Àgare. Om din hund ogillar att bÀras Àr dock risken stor att varken du eller hunden kommer fÄ en trevlig upplevelse.

Avslutande tankar

VÄr förhoppning Àr att denna köpguide ska ha gett dig som funderar pÄ att köpa en hundryggsÀck lite mer kött pÄ benen. Vi hoppas att du köper en ryggsÀck gjord för hundÀgare som du kommer att trivas med och fÄ mycket anvÀndning för!

Brukar du sjÀlv bÀra runt pÄ din hund i en ryggsÀck? Dela med dig av dina erfarenheter med oss och vÄra lÀsare genom att skriva en kommentar nedan!

Liknande artiklar:

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB och bloggar flitigt hĂ€r pĂ„ Hund24. Han Ă€r en stor djurĂ€lskare och har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund. Åtminstone för stunden har han dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste artiklarna