BÀsta canvasburen för hundar

BÀsta canvasburen: Smidiga tygburar för hundar

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Dogman, GranngÄrden och VetZoo.

Det kan ibland vara lite knepigt att resa med hundar. För att underlÀtta kan du erbjuda din hund förtröstan i form av nÄgot bekant. En canvasbur Àr en tygbur som ger hunden ett tryggt utrymme att vila i.

En stor fördel med en mjuk bur som denna Àr flexibiliteten. Canvasburar för hundar Àr nÀmligen lÀtta i vikten och smidiga att transportera. SÄ oavsett om du besöker slÀkt eller vÀnner, reser i arbetet eller ska campa med hunden, kan en tygbur vara den ultimata lösningen.

BÀsta canvasburen för hundar

Nedan tipsar vi om de enligt oss bÀsta canvasburarna för hundar. Genom att klicka dig vidare frÄn produktlÀnkarna och göra ett köp stödjer du Hund24. Vi erhÄller nÀmligen en liten provision pÄ alla köp som görs via vÄra annonslÀnkar. Tack pÄ för hand för att du supportar oss!

Dogman Canvashage Tintin

Dogman canvasbur Tintin

Se pris i butik!

Denna canvasbur frÄn Dogman Àr snarare att likna vid en valphage. Det Àr en stor tygbur som Àr slitstark och kan fÀllas ihop. I denna hage kan valpar eller mindre hundar röra sig lite mer fritt. Med tanke pÄ storleken lÀmpar den sig Àven vÀl för fler Àn en hund Ät gÄngen.

👍 Fördelar:

 • stor och rymlig hage
 • har plats för flera mindre hundar
 • tillverkad i slitstarkt material.

👎 Nackdelar:

 • onödigt stor för en hund.

Little&Bigger SoftKennel rosa canvasbur

Rosa canvasbur Little&Bigger Softkennel

Se pris i butik!

Denna rosa canvasbur frÄn Little&Bigger Àr tillverkad av nylon. Buren Àr dessutom ihopfÀllbar och kan enkelt tas med pÄ resor och liknande. Den finns dessutom tillgÀnglig i flera storlekar.

👍 Fördelar:

 • rosa canvasbur
 • tillgĂ€nglig i flera storlekar
 • hopfĂ€llbar.

👎 Nackdelar:

 • de största varianterna Ă€r lite tyngre och skrymmande.

M-Pets Comfort Crate canvasbur

Canvasbur M-Pets Comfort Crate

Se pris i butik!

M-Pets canvasbur Comfort Crate Àr en praktisk tygbur som likt övriga modeller vi tipsar om Àr hopfÀllbar. Denna modell Àr klÀdd i ett svart canvastyg och har tvÄ öppningar som din hund kan anvÀnda.

👍 Fördelar:

 • tvĂ„ öppningar
 • diskret svar fĂ€rg
 • axelrem.

👎 Nackdelar:

 • endast ett fĂ„tal storlekar.

DÀrför Àr canvasburar bra för hundÀgare

Det finns flera fördelar med att köpa en mjuk tygbur till hunden. Dessa Àr nÄgra av de frÀmsta fördelarna:

 • LĂ„g vikt och lĂ€tt att transportera. Mjuka canvasburar för hundar vĂ€ger vĂ€ldigt lite och gĂ„r ofta att fĂ€lla ihop till en platt rektangel. Detta gör dem enkla att transportera och vĂ€ldigt lĂ€mpliga för hundĂ€gare som reser mycket. Du kan till exempel smĂ€lla upp buren hemma hos svĂ€rförĂ€ldrarna, under veterinĂ€rbesöket, pĂ„ tĂ„gstationen eller i campingtĂ€ltet. Vissa kan till och med anvĂ€ndas för att frakta hunden som handbagage pĂ„ flyget!
 • Enkla att fĂ€lla ihop och sĂ€tta upp. Tygburar Ă€r vĂ€ldigt enkla att sĂ€tta ihop och att fĂ€lla ihop. Du behöver dĂ€rför inte vara en hantverkare för att fĂ„ ihop den pĂ„ fem röda. Det faktum att de enkelt fĂ€lls ihop gör dem dock mindre lĂ€mpade som hundburar för biltransport.
 • Kan lugna oroliga hundar. Canvasburar Ă€r mjuka och passar avslappnade vuxna hundar som behöver en egen liten yta att vistas i. Destruktiva hundar kan dock potentiellt sett göra hĂ„l i canvastyget. Men pĂ„ uppsidan Ă€r tygburar lĂ€mpliga för oroliga hundar som enklare kommer till ro i buren.
 • Bra för mindre hundar. Hundburar av canvas Ă€r kanske allra mest lĂ€mpade för mindre och medelstora hundar. Med det sagt finns det Ă€ven tygburar som passar lite större hundraser. Jag har till exempel anvĂ€nt en canvasbur frĂ„n Hurtta till en eurasier i samband med hundutstĂ€llning.

Att tÀnka pÄ vid val av tygbur

Som alltid finns det flera saker att tÀnka pÄ nÀr man ska köpa en tygbur till hunden. Har du kommit fram till att en canvasbur Àr en bra lösning för din hund? DÄ bör du ta hÀnsyn till följande faktorer nÀr du gör ditt köp:

Fönster, ventilation och gardiner

En hundbur i canvastyg har vanligtvis fönster som gör att du kan se din hund. Genom fönstren kan Àven hunden betrakta sin omvÀrld. Fönstren Àr ofta tillverkade av plast, nÀt eller bÀgge delar.

En fördel med de canvasburar för hundar som har nĂ€tfönster Ă€r att de ger en bĂ€ttre luftgenomströning. Detta Ă€r sĂ€rskilt viktigt om klimatet Ă€r varmt och fuktigt. Å andra sidan skyddar fönster av plast bĂ€ttre mot regn och kyla. SĂ„ detta Ă€r nĂ„gonting som du bör ta hĂ€nsyn till nĂ€r du köper tygbur till din hund inför stundande resor!

PÄ samma Àmne kan det Àven vara vÀrt att nÀmna gardiner. Vissa tygburar Àr nÀmligen försedda med en slags heltÀckande rullgardin ovanför fönstret. Denna kan du rulla ner över fönstret för att tÀcka över det vid behov. Fördelen med canvasburar med gardiner Àr att du sjÀlv har möjlighet att anpassa vilka sidor som ska ha synlighet i bÀgge riktningar.

Tygbur med hund som vilar
En tygbur kan anvÀndas med öppna öppningar men annars Àr god ventilation viktig.

Köp gÀrna en canvasbur med en lÀtt och hÄllbar ram

NÀr du ska köpa tygbur Àr det viktigt att vara medveten om vilken kvalitet burens ram hÄller. Det Àr trots allt ramen som utgör stommen i mjuka hundburar. Den tunna metallramen pÄminner till viss del om tÀltpinnar.

Om ramen Ă€r alltför tung kommer buren vara svĂ„rare att kĂ„nka runt pĂ„. Detta gör att flexibiliteten och transportmöjligheten grusas nĂ„got. Å andra sidan gör en allt för lĂ€tt och dĂ„lig ram att buren kan rĂ„ka fĂ€llas ihop pĂ„ din hund. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att hitta en bra balans mellan ramens vikt och dess hĂ„llbarhet.

Insyn och möjlighet att se ut ur buren

En annan viktig faktor att ta hÀnsyn till Àr synligheten. Vissa hundar föredrar hundburar som erbjuder en mörk, tyst och trygg plats att vistas pÄ. Andra jyckar gillar istÀllet att kunna vara lite mer delaktiga och se vad som hÀnder utanför buren.

Som vi redan har varit inne pÄ har vissa canvasburar gardiner. Med hjÀlp av dessa fÄr du en ökad möjlighet att styra synligheten in i buren samt ut ur densamma. PÄ sÄ vis kan du anpassa den utifrÄn din hunds personlighet eller humör för dagen.

Dyna till canvasburen

För ökad komfort kan du vÀlja att köpa en dyna till canvasburen. Detta kan du göra löst sÄvida en sÄdan inte redan ingÄr som standard. Om du vill att din hund ska spendera mycket tid i buren Àr det nÀmligen viktigt att han eller hon har det bekvÀmt dÀr inne.

En dyna till buren Àr sÀrskilt viktig om din hund Àr lite Àldre. MÄnga hundar som har blivit lite till Ären har nÀmligen ledbesvÀr av olika slag. DÀrför kan en ortopedisk dyna vara att föredra. Och om din hund har lite svÄrt att hÄlla tÀtt Àr det viktigt att dynan gÄr att tvÀtta.

MĂ„tt och storlek

MÄnga canvasburar för hundar Àr ganska smÄ i storleken. DÀrför Àr det viktigt att hÄlla koll pÄ mÄtten och storleken nÀr du gör ditt köp. Din hund bör ha tillrÀckligt mycket utrymme pÄ insidan för att kunna stÀlla sig upp och snurra runt i buren.

Har du tÀnkt bÀra omkring din mindre hund i tygburen? I sÄdana fall kan det vara vÀrt att hitta en modell med axelrem. Om du har en medelstor eller större hund Àr det förstÄs en omöjlighet att bÀra runt pÄ hunden i sjÀlva buren.

Enkel montering

Vissa hundburar i canvastyg Àr enklare att sÀtta ihop Àn andra. De allra flesta Àr dock vÀldigt enkla att montera. Faktum Àr att fÄ burar ens behöver monteras med hjÀlp av verktyg.

Men om du har tÀnkt att ofta sÀtta upp och fÀlla ihop tygburen bör du vÀlja en modell med enkel montering. För ju enklare och snabbare det gÄr att montera respektive fÀlla ihop den, desto högre Àr sannolikheten att du kommer anvÀnda den frekvent.

Vanliga frÄgor om canvasburar för hundar

Är canvasburar för hundar lika bra som stĂ„lburar?

En stor fördel med en tygbur jÀmfört med en stÄlbur Àr att canvasburen Àr enklare att fÀlla ihop och transportera. Det gör att du enkelt kan ta med dig den pÄ resor och liknande. SÄ om transportvÀnligheten Àr viktig för dig Àr en tygbur att föredra.

Kan en canvasbur anvÀndas som en hundbur för biltransporter?

Nej, det Àr inte lÀmpligt att anvÀnda en tygbur som bilbur. Detta dÄ canvasburen riskerar att fÀllas ihop under transport och pÄ sÄ vis kan skada din hund. Dessa burar bör istÀllet anvÀndas inomhus som en trygg tillflyktsort för hunden.

Avslutande tankar

En canvasbur Àr ofta en vÀldigt lÀmplig lösning för hundÀgare som reser mycket med sin hund. Tygburen kan exempelvis erbjuda hunden en bekant och trygg tillflyktsort nÀr ni befinner er hemma hos nÄgon bekant. De Àr ocksÄ vÀldigt populÀra bland hundutstÀllare och andra hundmÀnniskor som tÀvlar mycket med sina hundar. Det Àr dock viktigt att tÀnka pÄ att denna typ av hundbur inte lÀmpar sig sÀrskilt vÀl för biltransporter.

AnvÀnder du sjÀlv en canvasbur till hunden och i sÄdana fall varför? Dela med dig av dina tankar pÄ Àmnet genom att skriva en liten kommentar!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *