Hund som äter vattenmelon

Kan hundar äta vattenmelon?

Vattenmelonen är en frukt som många människor älskar att äta. Faktum är att även din hund kan vilja smaka på denna smaskiga frukt. Men kan hundar äta vattenmelon?

Ja, hundar kan äta vattenmelon. Som alltid finns det dock vissa saker du bör tänka på. Till exempel bör du ta bort fröna och skalet innan du ger vattenmelonen till din hund. Detta för att förhindra att inte orsaka problem i matsmältningssystemet.

Fortsätt att läsa denna artikel så får du reda på om det är nyttigt för hundar att äta vattenmelon. Vi ger även förslag på hur du kan låta din hund få smaka på denna smaskiga frukt. Vi har även en artikel där vi går igenom vilka livsmedel hundar kan äta – läs även den för fler tips och råd!

Är det nyttigt för hundar att äta vattenmelon?

Det kan faktiskt vara nyttigt för hundar att äta vattenmelon. Själva frukten är faktiskt väldigt nyttig – den är kalorisnål men samtidigt fylld med bra näringsämnen. Till exempel är den rik på kalium, A-vitamin, C-vitamin och vitamin B6. Dessutom innehåller den 92 procent vatten och är därför utmärkt att ge hunden på en varm sommardag för att hjälpa den att svalka sig. Till råga på allt är frukten fettfri och du kan därmed ge din hund den som ett smaskigt tilltugg.

Hund som äter vattenmelon

Så kan du ge din hund denna smaskiga frukt

Hundar kan alltså äta vattenmelon men bör göra detta med måtta. Dessutom bör frukten endast ges som något lite gott ovanpå en i övrigt balanserad kost. Du kan gärna ge din hund denna frukt på något av dessa sätt:

  • I bitar. Skiva eller hacka upp bitar av vattenmelonen efter att först ha avlägsnat skalet och fröna.
  • Som frusna bitar. Efter att ha avlägsnat fröna och skalet kan du med fördel frysa ner bitar av vattenmelon. Dessa är väldigt smaskiga och trevliga för din hund att njuta av på en varm sommardag!
  • Som puré. Du kan också välja att mosa vattenmelonen efter att du har tagit bort fröna och skalet. Du får då fram en puréliknande sörja vilken du i sin tur kan frysa ner som iskuber och ge till din hund.

Det finns även andra frukter, grönsaker och annat som du kan låta din hund smaka. I vår artikel om mat som hundar kan äta tipsar vi om flera sådana!

Vanliga frågor om huruvida hundar kan äta vattenmelon

Kan hundar äta vattenmelon?

Ja, din hund kan äta vattenmelon förutsatt att du vidtar vissa säkerhetsåtgärder. Till att börja med bör du avlägsna fröna då dessa kan orsaka en blockering i tarmen. Du bör även avlägsna skalet då det annars kan göra din hunds mage orolig.

Hur mycket vattenmelon kan en hund äta?

Du bör bara ge din hund måttliga mängder vattenmelon. Som mest kan du låta din hund äta två deciliter vattenmelon för att förhindra orolig mage eller diarré. Dessutom bör hundgodis och frukter som denna inte utgöra mer än max 10% av hundens kost.

Kan vatten melon ge hundar diarré?

Ja, alltför mycket av vilken godsak som helst kan ge en hund diarré, förstoppning eller orolig mage. Så är även fallet med vattenmelon. Dessutom riskerar din hund att bli överviktig eller få diabetes på längre sikt om den äter för mycket av det goda.

En skål med vattenmelon i bitar

Avslutande tankar

Nu när du vet att hundar kan äta vattenmelon vore det intressant att få ta del av dina egna tankar och reflektioner kring detta. Brukar du själv ge din hund denna frukt och gillar han/hon i sådana fall den? Eller är du av åsikten att hundar egentligen inte borde äta de livsmedel som vi människor äter? Kommentera och berätta på så vis vad du tycker!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *