Ruffwear Swamp Cooler kylväst till hund

Ruffwear Swamp Cooler™ kylväst (recension)

Inlägget är reklam för VetZoo och innehåller annonslänkar.

När sommarböljan drar in över landet blir det väldigt varmt för våra hundar. Det kan vara svårt att hitta ett sätt att svalka hunden. Som tur är finns det dock ett antal olika produkter som kan användas för att hålla hundens kroppstemperatur nere. Nu ska vi kika närmare på en av dessa – kylvästen Ruffwear Swamp Cooler™.

Hundar kan som bekant inte ta av sig sin päls på sommaren (även om vissa hundraser fäller sin underull). De kan inte heller svettas på samma sätt som oss människor. Det kan därför vara bra att ha en kylande produkt tillhands, såsom en kylväst eller en kyldyna.

Om Ruffwear Swamp Cooler™

Du som tidigare har använt en kylväst känner redan till hur dessa fungerar. Man kan säga att de härmar människans sätt att svettas genom att fukta hela kroppen. Kylvästens vatten avdunstar och för i samma veva med sig värme från hundens kropp ut i omgivningen.

Du använder denna produkt genom att blötläga västen i kallt vatten och vrida om. Därefter kan du antingen låta hunden bära den eller placera kylvästen i en plastpåse och stoppa den i kylen för senare användning.

För att maximera den kylande effekten har Ruffwear Swamp Cooler™ en konstruktion i tre lager. Det yttre lagret för bort fukt och värme från din hund, medan det mellersta laget absorberar och lagrar vatten. Det inre lagret kyler hunden.

Anledningen till att denna kylväst har en ljus färg är att färgen reflekterar solens strålar och håller nere hundens kroppstemperatur samt skyddar mot solbränna. Västen är även försedd med en reflex som gör det lättare att se hunden i mörker.

Ruffwear kylväst
Kylvästen Ruffwear Swamp Cooler™

Se pris i butik!

Test av kylvästen Ruffwear Swamp Cooler™

Vad tycker vi då om denna kylväst? Så här skriver vår testare om Ruffwear Swamp Cooler™:

Eftersom vår gamla (billiga) kylväst gick sönder tänkte jag att det är lika bra att köpa en lite dyrare variant. Visst, priset baseras på inkomsten och som sjukpensionär är ekonomin inte den bästa men hundens hälsa kommer alltid först.

Med en eurasier följer ju en hel del päls som visserligen även skyddar mot värmen, men jag minns ju sommaren 2018 då det var extremt varmt då led t.o.m. min fluff. Så lika bra att vara beredd. Dessutom numera tränar han löpning minst 6 dagar i veckan genom att springa bredvid min elrullstol och då blir det rundor på minst 5-6 km och som mest 1,5 mil. Så då gäller det att han inte blir överhettad.

Är så glad att jag testade denna variant då vi efter att ha testat den på en 6 km-runda kan säga att han var sval och skön i pälsen även vid hemkomst, även om västen börjat torka lite på ryggen. Han var även sval ute i kragen och upp mot öronen trots att västen inte täcker dessa områden.

Visst, jag hade lite svårt att vrida ur allt vatten p.g.a. min värk i händer och armar, men det gör ju inget då det rann ner under bröstkorgen eller droppade av under vår runda. Gillade även att den var enkel att ta på och med knäppen på sidorna precis som vår sele vi använder dagligen vilket gjorde att min hund tyckte att den var helt normal att ta på sig. Även väldigt bra att vi kunde ha den över selen då det finns en öppning på ryggen för kopplet. Selen var för övrigt väldigt sval och skön när vi kom hem och tog av honom allt.

Ska jag hitta något att klaga på är det möjligen att själva kyldelen under bröstkorgen kunde vara något bredare eftersom det är den del av hundens anatomi som är viktigast att hållas sval för att skydda de inre organen och min hund har en rätt djup bröstkorg. Men efter 15 minuter hemma var det fortfarande svalt i pälsen och huden där västen suttit på.

Vi ger den 4 av 5 tassar.

Eurasierhund med Ruffwears kylväst
Eurasiern Lief har testat Ruffwears kylväst.

Då bör du köpa denna produkt

Om du vill underlätta för din hund under varma dagar bör du överväga att köpa en kylväst som Ruffwear Swamp Cooler™. Västen skyddar din hund från obehag och värmeslag. Den gör det möjligt att vistas utomhus för att promenera eller träna även när det är som varmast. Detta även om ni endast ger er ut under kortare stunder för att rasta.

Avslutande tankar

Sommaren är inte sällan något av en favoritårstid för landets hundägare och hundar. Det är en relativt kort men intensiv årstid som bjuder in till utomhusaktiviteter. Värmen kan dock vara närmast outhärdlig för hundar under sommarens varmaste dagar. Men med hjälp av kylvästen Ruffwear Swamp Cooler™ kan du öka din hunds komfort under promenader och andra aktiviteter i värmen.

Om din hund har mycket päls, eller av annan anledning är extra känslig för värme, bör du onekligen överväga att införskaffa en kylväst. Och detta är en bra sådan som din hund kommer uppskatta!

Liknande artiklar

6 reaktioner på ”Ruffwear Swamp Cooler™ kylväst (recension)”

  1. Sebastian Liljegren

   Hej Helena,

   Ja, så denna kylväst kan säkert göra sommaren mer behaglig för många hundar i vårt avlånga land!

 1. Emma-Christin

  Jag vet inte vilken storlek jag ska välja, har en stor Cavalier med mycket och tjock päls, han väger 12 kg och är ca 36 runt halsen (löst mätt). Har sedan tidigare en Huurta medium men den var för tajt runt benen så jag fick klippa runt benen så den skulle passa.
  Tacksam för hjälp!

  1. Hej Emma-Christin och tack för din fråga! Vår testare använder storlek M till sin pälsiga eurasier. XS rekommenderas för cavalier king charles spaniel, tax, coton de tuléar och andra raser av liknande storlek. Därför skulle jag tro att den storleken vore den bästa i ert fall. Observera att detta är en allmän rekommendation och att jag inte kan säga med säkerhet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *