Buddy Pet Foods hundfoder

Recension av Buddy Pet Foods hundfoder

Inlägget är reklam för Buddy Pet Foods och innehåller annonslänkar.

Jag har i flera års tid varit ett och samma varumärke troget när det kommer till hundfoder. Detta är någonting som jag misstänker är långt ifrån unikt bland hundägare – när man hittar ett foder som hunden gillar håller man sig gärna till det.

Det är dock lätt hänt att man fastnar i gamla hjulspår och inte regelbundet sonderar terrängen i jakt på bättre hundmat. För att bryta gamla vanor och testa något nytt, bestämde jag mig nyligen för att prova ett par olika hundfoder från Buddy Pet Foods.

I denna recension delar jag med mig av mina tankar kring tre av deras produkter: torrfodret Tasty Turkey Feast, det spannmålsfria torrfodret Healthy Turkey Bites samt hundgodiset Wild & Free Venison. För om det finns någonting som det går åt väldans mycket av i mitt hushåll så är det promenadgodis!

Innan vi går in närmare på de olika produkterna tänkte jag dock börja med att berätta lite om Buddy Pet Foods. Det är nämligen inte säkert att du som läser denna recension känner till företaget sedan tidigare, så det känns som en bra start!

OBS! Produkterna i denna recension har utgått ur sortimentet. Denna recension behålls dock för arkivändamål. Klicka dig vidare till Buddy Pet Foods för att se det aktuella sortiment eller läs vår recension av deras nyheter!

Om Buddy Pet Foods

Buddy Pet Foods är ett företag säljer hundfoder av yttersta kvalitet. Företaget går emot den strida ström av fodertillverkare som massproducerar sin hundmat. Tyvärr tillsätter många tillverkare av foder tillsätter artificiella tillsatser och andra till synes onödiga ingredienser i sina produkter.

Detta har Buddy Pet Foods beslutat sig för att motverka genom att ta fram ett helt nytt hundfoder. Detta har man gjort tillsammans med näringsexpert och veterinärer, och resultatet av denna ansträngning är ett hälsosamt och naturligt foder utan besynnerliga ingredienser.

Mer om detta kan du för övrigt läsa i min intervju med Buddy Pet Foods.

Även det sätt på vilket denna foderleverantör tillverkar sitt foder skiljer sig åt. Buddy Pet Foods ugnsbakar sitt foder på låg värme under en längre tid (40-45 minuter), istället för att tillverka fodret genom extrudering (strängpressning) på hög värme i omkring 2 minuter. Detta gör att de naturliga ingrediensernas näringsämnen bevaras samt att man inte behöver tillsätta konstgjorda ingredienser.

Goda anledningar att testa detta foder

Buddy Pet Foods hundmat är till för dig som vill ge din hund det allra bästa i foderväg. Det finns flera goda (i dubbel bemärkelse) anledningar att köpa sitt foder via dem:

  • Deras foder är tillverkat uteslutande av naturliga råvor av hög kvalitet.
  • De erbjuder sina kunder snabb leverans och fri retur.
  • Buddy Pet Foods smakgaranti ger dig möjlighet att returnera fodret om det inte skulle falla din hund i smaken

Ny förpackning, samma högkvalitativa innehåll

Värt att notera är att foderpåsarna på leverantörens sajt ser lite annorlunda ut. Anledningen till detta är att de nyligen har bytt design på sina förpackningar. Innehållet är dock detsamma – naturligt och högkvalitativt foder för hundar med hälso- och kvalitetsmedvetna hussar och mattar.

Tasty Turkey Feast

Tasty Turkey Feast torrfoder

Tasty Turkey Feast är ett helfoder med normalstora bitar för medelstora till större hundraser. Detta torrfoder kan även vara ett bra val för mindre men glupska jyckar som har svårigheter att kontrollera sin entusiasm när det är dags för utfodring.

Namnet på produkten avslöjar dess proteinkälla – kalkon. Kalkonkött är proteinrikt och skonsamt för hundars magar. Detta ser jag som positivt då jag upplever att mina hundar i varierande utsträckning har lite känsliga magar emellanåt.

Tasty Turkey Feast innehåller utöver kalkonkött även följande ingredienser: havre, sötpotatismjöl, sötpotatisstärkelse, ägg, kokosnötsolja, bryggerijäst, äpple, palsternacka, morötter, persilja, kamomill, rosmarin och mineraler. Buddy Pet Foods har även tillsatt essentiella näringsämnen i form av diverse vitaminer m.m.

Om du har rekommenderats denna produkt efter att ha slutfört Buddy Pet Foods foderguide, känner du redan till vilken mängd av fodret som rekommenderas. I annat fall bör du på daglig basis ge din hund motsvarande 1-1,5% av hundens kroppsvikt i foder.

Ofta finns hundfoder bara tillgängliga i förpackningar om tre-fyra olika storlekar – detta foder finns dock i åtta storlekar, från 2 kg till 15 kg. Detta underlättar vid såväl inköp som förvaring av hundmaten, då du kan köpa fodret i precis den storlek du föredrar.

Så tyckte hundarna och jag om produkten

Jag upplevde att Tasty Turkey hade en obestämbar men angenäm doft. Detta foder har även större bitar än Healthy Turkey Bites – det foder som jag kommer att gå in på härnäst i denna recension.

Mina hundar är matglada i varierande grad – den ena jycken har alltid varit lite kräsen medan den andra äter det mesta. Båda satte dock glupskt i sig foderkulorna. Huruvida detta kan tillskrivas nyhetens behag, eller det faktum att fodret i sig är överlägset, kan jag dessvärre inte avgöra.

Vid de tillfällen då jag serverade hundarna Tasty Turkey Bites tog maten snabbt slut och skålarnas slickades rena. Buddy Pet Foods verkar med andra ord vara någonting på spåret…

Det är enkelt att återförsluta förpackningen, någonting som alltid är uppskattat då det underlättar förvaringen av fodret och bevarandet av dess färskhet.

Healthy Turkey Bites

Healthy Turkey Bites spannmålsfritt torrfoder

Healthy Turkey Bites är ett spannmålsfritt helfoder i form av ett torrfoder med mindre bitar. Detta foder lämpar sig utmärkt för mindre hundraser.

Precis som namnet på produkten antyder är kalkon proteinkällan i detta foder. Förutom kalkonkött innehåller det även i övrigt naturliga ingredienser, såsom sötpotatismjölk och -stärkelse, ägg, kokosnötsolja, bryggerijäst, äpple, palsternacka, morötter, persilja, kamomill, rosmarin och mineraler. Fodret innehåller även näringstillsatser (vitaminer m.m.).

Om du har rekommenderats denna produkt efter att ha slutfört Buddy Pet Foods foderguide, känner du redan till vilken mängd av fodret som rekommenderas. I annat fall bör du på daglig basis ge din hund motsvarande 1-1,5% av hundens kroppsvikt i foder.

Healthy Turkey Bites finns tillgängligt i förpackningsstorlekar i hela åtta (!) steg, från 2 kg till 15 kg. Detta gör att du inte tvingas köpa en alltför stor fodersäck i förhållande till din hunds konsumtion.

Så tyckte hundarna och jag om produkten

Personligen föredrar jag lukten av Tasty Turkey Feast bättre, men inte heller Healthy Turkey Bites har en uppseendeväckande doft. Mina hundar tycktes gilla doften av fodret – de slukade glatt de provportioner som de gavs.

Huruvida Healthy Turkey Bites eller Tasty Turkey Feast är det foder som föll mina hundar mest i smaken är tyvärr omöjligt att avgöra. Bägge dessa hundfoder från Buddy Pet Foods gick åt som smör i solsken vid mina testtillfällen.

Om jag vore tvungen välja en av dessa produkter, skulle jag förmodligen snegla lite mer åt Healthy Turkey Bites. Anledningen till detta är att det är ett spannmålsfritt torrfoder, och jag har under en längre tid gett mina hundar ett sådant p.g.a. att jag upplever att spannmålsfria foder främjar deras matsmältning.

Med det sagt finns det även en egenskap som ligger Healthy Turkey Bites i fatet: storleken på foderkulorna. Enligt Buddy Pet Foods är detta foder dock anpassat för mindre raser och därmed inte lika lämpligt för mina bägge eurasier.

Likt med ovanstående produkt är förpackningen lätt att återförsluta. Detta innebär att du inte behöver försluta den med en klämma för att hålla fodret färskt.

Wild & Free Venison

Wild & Free Venison hundgodis

Wild & Free Venison är ett hundgodis i form av naturligt snacks att använda som promenadgodis m.m. Godiset innehåller tranbär, pumpa och rådjurskött – två av dessa ingredienser för osökt tankarna till promenader i skog av mark. Du kan förstås använda detta tilltugg vid alla möjliga tillfällen, däribland då du och din hund leker med aktiveringsspel.

Övriga ingredienser i denna produkt inkluderar potatis, linfrö, havssalt och äppelfiber. Buddy Pet Foods rekommenderar att du ger din hund 10-15 bitar om dagen.

OBS! Du kan inte beställa Wild & Free Venison fristående utan endast tillsammans med beställning av foder.

Så tyckte hundarna och jag om produkten

Mitt intryck av dett snacks är att det har en behaglig doft. Detta är någonting man som hundägare inte alltid är bortskämd med – vissa hundgodis luktar i ärlighetens namn riktigt illa! Så är alltså dock inte fallet med detta godis.

En sak som jag la märke till när jag lät mina hundar provsmaka produkten är att den har en trevlig knaprighet. Detta gör det troligtvis trevligare för hunden att smaska på, och tuggandet kan i sig ha en lugnande effekt på hundar.

Jag gillar även det faktum att godiset är torrt och hårt. Hundgodis som är fuktigt och/eller mjukt tenderar att snabbt bli dåligt och kan även kladda eller smula ner den ficka som man förvarar godiset i. Här får därför Buddy Pet Foods ett plus i kanten!

Även denna produkt är enkel att återförsluta. Detta är ett stort plus när det kommer till hundgodis – man vill ju inte sticka ner handen i fickan bara för att upptäcka att den är full av godis som har letat sig ut ur påsen!

Avslutande tankar om Buddy Pet Foods hundfoder

Efter att ha testat Buddy Pet Foods hundfoder har jag bara gott att säga om deras produkter. Vissa varumärken inom hundmat har produkter som luktar vidrigt, innehåller suspekta ingredienser och kan orsaka diverse hälsoproblem. Så är inte fallet här – det är uppenbart att detta foder håller en väldigt hög kvalitet.

Även om du själv kan välja valfritt hundfoder att beställa, rekommenderar jag att du klickar dig vidare till deras foderguide och matar in de uppgifter om din hund som efterfrågas. Du kommer då att rekommenderas ett foder utifrån din hunds specifika förutsättningar.

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *