Recension av Buddy Pet Foods hundfoder đŸ¶


Buddy Pet Foods hundfoder

Jag har i flera Ă„rs tid varit ett och samma varumĂ€rke troget nĂ€r det kommer till hundfoder. Detta Ă€r nĂ„gonting som jag misstĂ€nker Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n unikt bland hundĂ€gare – nĂ€r man hittar ett foder som hunden gillar hĂ„ller man sig gĂ€rna till det.

Det Àr dock lÀtt hÀnt att man fastnar i gamla hjulspÄr och inte regelbundet sonderar terrÀngen i jakt pÄ bÀttre hundmat. För att bryta gamla vanor och testa nÄgot nytt, bestÀmde jag mig nyligen för att prova ett par olika hundfoder frÄn Buddy Pet Foods.

I denna recension delar jag med mig av mina tankar kring tre av deras produkter: torrfodret Tasty Turkey Feast, det spannmÄlsfria torrfodret Healthy Turkey Bites samt hundgodiset Wild & Free Venison. För om det finns nÄgonting som det gÄr Ät vÀldans mycket av i mitt hushÄll sÄ Àr det promenadgodis!

Innan vi gÄr in nÀrmare pÄ de olika produkterna tÀnkte jag dock börja med att berÀtta lite om Buddy Pet Foods. Det Àr nÀmligen inte sÀkert att du som lÀser denna recension kÀnner till företaget sedan tidigare, sÄ det kÀnns som en bra start!

Om Buddy Pet Foods

Buddy Pet Foods Àr ett företag sÀljer hundfoder av yttersta kvalitet. Företaget gÄr emot den strida ström av fodertillverkare som massproducerar sin hundmat. TyvÀrr tillsÀtter mÄnga tillverkare av foder tillsÀtter artificiella tillsatser och andra till synes onödiga ingredienser i sina produkter.

Detta har Buddy Pet Foods beslutat sig för att motverka genom att ta fram ett helt nytt hundfoder. Detta har man gjort tillsammans med nÀringsexpert och veterinÀrer, och resultatet av denna anstrÀngning Àr ett hÀlsosamt och naturligt foder utan besynnerliga ingredienser.

Mer om detta kan du för övrigt lÀsa i min intervju med Buddy Pet Foods.

Även det sĂ€tt pĂ„ vilket denna foderleverantör tillverkar sitt foder skiljer sig Ă„t. Buddy Pet Foods ugnsbakar sitt foder pĂ„ lĂ„g vĂ€rme under en lĂ€ngre tid (40-45 minuter), istĂ€llet för att tillverka fodret genom extrudering (strĂ€ngpressning) pĂ„ hög vĂ€rme i omkring 2 minuter. Detta gör att de naturliga ingrediensernas nĂ€ringsĂ€mnen bevaras samt att man inte behöver tillsĂ€tta konstgjorda ingredienser.

Goda anledningar att testa detta foder

Buddy Pet Foods hundmat Àr till för dig som vill ge din hund det allra bÀsta i fodervÀg. Det finns flera goda (i dubbel bemÀrkelse) anledningar att köpa sitt foder via dem:

  • Deras foder Ă€r tillverkat uteslutande av naturliga rĂ„vor av hög kvalitet.
  • De erbjuder sina kunder snabb leverans och fri retur.
  • Buddy Pet Foods smakgaranti ger dig möjlighet att returnera fodret om det inte skulle falla din hund i smaken

Ny förpackning, samma högkvalitativa innehÄll

VĂ€rt att notera Ă€r att foderpĂ„sarna pĂ„ leverantörens sajt ser lite annorlunda ut. Anledningen till detta Ă€r att de nyligen har bytt design pĂ„ sina förpackningar. InnehĂ„llet Ă€r dock detsamma – naturligt och högkvalitativt foder för hundar med hĂ€lso- och kvalitetsmedvetna hussar och mattar.

Tasty Turkey Feast

Tasty Turkey Feast torrfoder

Se pris i butik!

Tasty Turkey Feast Àr ett helfoder med normalstora bitar för medelstora till större hundraser. Detta torrfoder kan Àven vara ett bra val för mindre men glupska jyckar som har svÄrigheter att kontrollera sin entusiasm nÀr det Àr dags för utfodring.

Namnet pĂ„ produkten avslöjar dess proteinkĂ€lla – kalkon. Kalkonkött Ă€r proteinrikt och skonsamt för hundars magar. Detta ser jag som positivt dĂ„ jag upplever att mina hundar i varierande utstrĂ€ckning har lite kĂ€nsliga magar emellanĂ„t.

Tasty Turkey Feast innehÄller utöver kalkonkött Àven följande ingredienser: havre, sötpotatismjöl, sötpotatisstÀrkelse, Àgg, kokosnötsolja, bryggerijÀst, Àpple, palsternacka, morötter, persilja, kamomill, rosmarin och mineraler. Buddy Pet Foods har Àven tillsatt essentiella nÀringsÀmnen i form av diverse vitaminer m.m.

Om du har rekommenderats denna produkt efter att ha slutfört Buddy Pet Foods foderguide, kÀnner du redan till vilken mÀngd av fodret som rekommenderas. I annat fall bör du pÄ daglig basis ge din hund motsvarande 1-1,5% av hundens kroppsvikt i foder.

Ofta finns hundfoder bara tillgĂ€ngliga i förpackningar om tre-fyra olika storlekar – detta foder finns dock i Ă„tta storlekar, frĂ„n 2 kg till 15 kg. Detta underlĂ€ttar vid sĂ„vĂ€l inköp som förvaring av hundmaten, dĂ„ du kan köpa fodret i precis den storlek du föredrar.

SĂ„ tyckte hundarna och jag om produkten

Jag upplevde att Tasty Turkey hade en obestĂ€mbar men angenĂ€m doft. Detta foder har Ă€ven större bitar Ă€n Healthy Turkey Bites – det foder som jag kommer att gĂ„ in pĂ„ hĂ€rnĂ€st i denna recension.

Mina hundar Ă€r matglada i varierande grad – den ena jycken har alltid varit lite krĂ€sen medan den andra Ă€ter det mesta. BĂ„da satte dock glupskt i sig foderkulorna. Huruvida detta kan tillskrivas nyhetens behag, eller det faktum att fodret i sig Ă€r överlĂ€gset, kan jag dessvĂ€rre inte avgöra.

Vid de tillfĂ€llen dĂ„ jag serverade hundarna Tasty Turkey Bites tog maten snabbt slut och skĂ„larnas slickades rena. Buddy Pet Foods verkar med andra ord vara nĂ„gonting pĂ„ spĂ„ret…

Det Àr enkelt att Äterförsluta förpackningen, nÄgonting som alltid Àr uppskattat dÄ det underlÀttar förvaringen av fodret och bevarandet av dess fÀrskhet.

Healthy Turkey Bites

Healthy Turkey Bites spannmÄlsfritt torrfoder

Se pris i butik!

Healthy Turkey Bites Àr ett spannmÄlsfritt helfoder i form av ett torrfoder med mindre bitar. Detta foder lÀmpar sig utmÀrkt för mindre hundraser.

Precis som namnet pÄ produkten antyder Àr kalkon proteinkÀllan i detta foder. Förutom kalkonkött innehÄller det Àven i övrigt naturliga ingredienser, sÄsom sötpotatismjölk och -stÀrkelse, Àgg, kokosnötsolja, bryggerijÀst, Àpple, palsternacka, morötter, persilja, kamomill, rosmarin och mineraler. Fodret innehÄller Àven nÀringstillsatser (vitaminer m.m.).

Om du har rekommenderats denna produkt efter att ha slutfört Buddy Pet Foods foderguide, kÀnner du redan till vilken mÀngd av fodret som rekommenderas. I annat fall bör du pÄ daglig basis ge din hund motsvarande 1-1,5% av hundens kroppsvikt i foder.

Healthy Turkey Bites finns tillgÀngligt i förpackningsstorlekar i hela Ätta (!) steg, frÄn 2 kg till 15 kg. Detta gör att du inte tvingas köpa en alltför stor fodersÀck i förhÄllande till din hunds konsumtion.

SĂ„ tyckte hundarna och jag om produkten

Personligen föredrar jag lukten av Tasty Turkey Feast bĂ€ttre, men inte heller Healthy Turkey Bites har en uppseendevĂ€ckande doft. Mina hundar tycktes gilla doften av fodret – de slukade glatt de provportioner som de gavs.

Huruvida Healthy Turkey Bites eller Tasty Turkey Feast Àr det foder som föll mina hundar mest i smaken Àr tyvÀrr omöjligt att avgöra. BÀgge dessa hundfoder frÄn Buddy Pet Foods gick Ät som smör i solsken vid mina testtillfÀllen.

Om jag vore tvungen vÀlja en av dessa produkter, skulle jag förmodligen snegla lite mer Ät Healthy Turkey Bites. Anledningen till detta Àr att det Àr ett spannmÄlsfritt torrfoder, och jag har under en lÀngre tid gett mina hundar ett sÄdant p.g.a. att jag upplever att spannmÄlsfria foder frÀmjar deras matsmÀltning.

Med det sagt finns det Àven en egenskap som ligger Healthy Turkey Bites i fatet: storleken pÄ foderkulorna. Enligt Buddy Pet Foods Àr detta foder dock anpassat för mindre raser och dÀrmed inte lika lÀmpligt för mina bÀgge eurasier.

Likt med ovanstÄende produkt Àr förpackningen lÀtt att Äterförsluta. Detta innebÀr att du inte behöver försluta den med en klÀmma för att hÄlla fodret fÀrskt.

Wild & Free Venison

Wild & Free Venison hundgodis

Se pris i butik!

Wild & Free Venison Ă€r ett hundgodis i form av naturligt snacks att anvĂ€nda som promenadgodis m.m. Godiset innehĂ„ller tranbĂ€r, pumpa och rĂ„djurskött – tvĂ„ av dessa ingredienser för osökt tankarna till promenader i skog av mark. Du kan förstĂ„s anvĂ€nda detta tilltugg vid alla möjliga tillfĂ€llen, dĂ€ribland dĂ„ du och din hund leker med aktiveringsspel.

Övriga ingredienser i denna produkt inkluderar potatis, linfrö, havssalt och Ă€ppelfiber. Buddy Pet Foods rekommenderar att du ger din hund 10-15 bitar om dagen.

OBS! Du kan inte bestÀlla Wild & Free Venison fristÄende utan endast tillsammans med bestÀllning av foder.

SĂ„ tyckte hundarna och jag om produkten

Mitt intryck av dett snacks Ă€r att det har en behaglig doft. Detta Ă€r nĂ„gonting man som hundĂ€gare inte alltid Ă€r bortskĂ€md med – vissa hundgodis luktar i Ă€rlighetens namn riktigt illa! SĂ„ Ă€r alltsĂ„ dock inte fallet med detta godis.

En sak som jag la mÀrke till nÀr jag lÀt mina hundar provsmaka produkten Àr att den har en trevlig knaprighet. Detta gör det troligtvis trevligare för hunden att smaska pÄ, och tuggandet kan i sig ha en lugnande effekt pÄ hundar.

Jag gillar Àven det faktum att godiset Àr torrt och hÄrt. Hundgodis som Àr fuktigt och/eller mjukt tenderar att snabbt bli dÄligt och kan Àven kladda eller smula ner den ficka som man förvarar godiset i. HÀr fÄr dÀrför Buddy Pet Foods ett plus i kanten!

Även denna produkt Ă€r enkel att Ă„terförsluta. Detta Ă€r ett stort plus nĂ€r det kommer till hundgodis – man vill ju inte sticka ner handen i fickan bara för att upptĂ€cka att den Ă€r full av godis som har letat sig ut ur pĂ„sen!

Avslutande tankar om Buddy Pet Foods hundfoder

Efter att ha testat Buddy Pet Foods hundfoder har jag bara gott att sĂ€ga om deras produkter. Vissa varumĂ€rken inom hundmat har produkter som luktar vidrigt, innehĂ„ller suspekta ingredienser och kan orsaka diverse hĂ€lsoproblem. SĂ„ Ă€r inte fallet hĂ€r – det Ă€r uppenbart att detta foder hĂ„ller en vĂ€ldigt hög kvalitet.

Även om du sjĂ€lv kan vĂ€lja valfritt hundfoder att bestĂ€lla, rekommenderar jag att du klickar dig vidare till deras foderguide och matar in de uppgifter om din hund som efterfrĂ„gas. Du kommer dĂ„ att rekommenderas ett foder utifrĂ„n din hunds specifika förutsĂ€ttningar.

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehĂ„ll Ă„t kunder inom en rad olika branscher. Han driver Ă€ven hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehĂ„llit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund, Ă€ven om han Ă„tminstone för stunden har dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter. LĂ€s mer om mig hĂ€r!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Senaste artiklarna