Buddy Pet Foods nyheter utvald bild

Recension av Buddy Pet Foods nyheter

Inlägget är reklam för Buddy Pet Foods och innehåller annonslänkar.

Buddy Pet Foods är ett svenskt varumärke i kategorin hundfoder och hundgodis som förser oss hundägare och våra hundar med naturlig hundmat. Deras produkter innehåller naturliga råvaror och är dessutom klimatkompenserade. Som om inte detta vore nog erbjuder de leverans till din dörr. Så om du vill slippa släpa hem tunga fodersäckar och ge din hund ett bättre foder är detta varumärket för dig!

Vi har tidigare testat och recenserat flera produkter från detta varumärke. Läs vår tidigare recension av Buddy Pet Foods hundfoder för mer information om deras tidigare produkter. Nu har de dock släppt ett antal nyheter som vi har haft förmånen att få testa. Här följer därför en recension av följande produkter från Buddy Pet Foods:

Wild Venison

Buddy Pet Foods torrfoder Wild Venison

Wild Venison är ett komplett spannmålsfritt torrfoder för vuxna hundar och kommer i en återförslutningsbar förpackning. Som namnet på produkten antyder innehåller fodret hjortkött. Bland de övriga ingredienserna återfinns sötpotatis och superfoods. Buddy Pet Foods skriver på produktsidan att detta foder passar kräsna hundar med en normal energinivå.

Vårt intryck av produkten

Fodret är inte luktfritt vilket är positivt då hundars aptit delvis styrs av luktsinnet. Lukten är dock helt okej och långt ifrån oangenäm.

De mandelformade foderbitarna är lagom stora för en vuxen hund.

Duckalicious

Buddy Pet Foods hundgodis Duckalicious

Hundgodiset Duckalicious från Buddy Pet Foods är en produkt som är utvecklad i Sverige och tillverkas inom EU. Godiset innehåller bland annat anka och rosmarin. Det är inte bara fritt från spannmål utan även fritt från tillsatser och GMO. Det är ett lämpligt godis att använda på promenader eller vid träning.

Vårt intryck av produkten

Duckalicious har en ganska stark doft vilket är positivt. Hundar har nämligen ett välutvecklat doftsinne och föredrar ofta mat som luktar lite mer. Hundgodis luktar sällan rosor men vi upplever att Duckalicious har en mer angenäm doft för människor än Grass-fed Ostrich. Våra hundar tycks däremot gilla bägge produkternas respektive dofter.

Hundgodiset består av godisbitar som känns mest optimal för lite större hundar. Det går dock att dela bitarna och därmed även ge dem till lite mindre jyckar. Bitarna är relativt hårda och torra vilket gör att de inte kladdar i handen eller i fickan.

Även påsen är lagom stor och dessutom återförslutningsbar.

Våra hundar gillar starkt Buddy Pet Foods hundgodis och slukar glupskt såväl Duckalicious som Grass-fed Ostrich. Trots icke-vetenskapliga försök att utröna en vinnare går vi bet när det kommer till att utse en vinnare.

Grass-fed Ostrich

Buddy Pet Foods hundgodis Grass-fed Ostrich

Buddy Pet Foods hundgodis Grass-fed Ostrich innehåller spännande ingredienser såsom laxolja och björnbär. Det är inte bara fritt från spannmål utan även fritt från tillsatser och GMO. Det är ett lämpligt godis att använda på promenader eller vid träning.

Vårt intryck av produkten

Grass-fed Ostrich har en än mer påtaglig doft än Duckalicious. Våra hundar tycks tilltalas av den starka doften av detta hundgodis. Båda hundarna slickade sig runt munnen av förväntan medan vi öppnade påsen.

Detta godis består av hjärtformade godbitar som är lite mindre i storleken än Duckalicious bitar. Den mindre storleken gör att de sannolikt passar små hundar lite bättre. Såväl Grass-fed Ostrich som Duckalicious har dock godisbitar går dock att dela – storleken bör därför inte ha särskilt stor betydelse.

Våra hundar gillar starkt Buddy Pet Foods hundgodis och slukar glupskt såväl Duckalicious som Grass-fed Ostrich. Trots icke-vetenskapliga försök att utröna en vinnare går vi bet när det kommer till att utse en vinnare.

Yummy Beef

Buddy Pet Foods våtfoder Yummy Beef

Yummy Beef är ett komplett våtfoder för vuxna hundar. Fodrets huvudingrediens är färskt nötkött och det innehåller även sötpotatis, linfröolja, yucca och svarta vinbär.

Vårt intryck av produkten

Vi gillar att Yummy beef enkelt kan öppnas utan konservöppnare. Fodret luktar kattmat vilket även är fallet med andra våtfoder för hundar. Även utseendemässigt är det förstås ett typiskt våtfoder med olika ingredienser som blandas med gelé. Här kan man dock tydligt urskilja sötpotatis och andra ingredienser – det är med andra ord inte den vanliga grå-bruna sörja som andra våtfoder ofta är.

Våra hundar gillar verkligen Buddy Pet Foods våtfoder. Vi kan inte avgöra huruvida de föredrar Yummy Beef eller Juicy Turkey bäst utan båda slinker enkelt ner!

Juicy Turkey

Buddy Pet Foods våtfoder Juicy Turkey

Juicy Turkey är ett helfoder för vuxna hundar i form av ett våtfoder. I ingredienslistan återfinns ingredienser som sötpotatis, kalkonkött, spirulina och nypon. Du kan antingen ge din hund enbart detta foder eller använda det som topping på ett torrfoder.

Vårt intryck av produkten

Likt Yummy Beef kan Juicy Turkey enkelt öppnas utan konservöppnare. Likt andra våtfoder har detta foder en doft som påminner lite om kattmat. Till skillnad från vissa andra foder av detta slag kan man dock tydligt urskilja vissa ingredienser med blotta ögat. Detta indikerar att fodret håller en hög kvalitet och ger det ett mer aptitligt utseende.

Våra hundar gillar verkligen Buddy Pet Foods våtfoder. Vi kan inte avgöra huruvida de föredrar Yummy Beef eller Juicy Turkey bäst utan båda slinker enkelt ner!

Avslutande tankar

Vi har tidigare testat foder och godis från Buddy Pet Foods. Därför hade vi högt ställda förväntningar på dessa nya produkter. Vi blev dock inte besvikna utan såväl torrfodret som våtfodren och hundgodiset var precis lika bra som vi hade hoppats att de skulle vara.

Precis som övriga produkter från detta varumärke osar dessa kvalitet både avseende ingredienser, produkt och förpackning. Om du vill ge din hund ett bättre foder kan du spana in Buddy Pet Foods foderguide. Den hjälper dig att välja rätt hundfoder till just din fyrbenta vän!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *