Hundfoder till amstaff

Hundfoder till amstaff: så väljer du rätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Buddy Pet Foods och Dogman.

American staffordshire terrier, även kallad ”amstaff”, är en medelstor hund med kort päls och en muskulös kroppsbyggnad. Som ägare till en sådan här jycke kan du behöva hantera de förutfattade meningar som vissa har om denna hundras. Du behöver även förse din hund med ett högkvalitativt hundfoder till amstaff.

Bra hundfoder till amstaff

Vilket hundfoder till amstaff ska man som hundägare välja? Faktum är att det finns flera olika foder som är lämpliga för hundar av rasen american staffordshire terrier. Med det sagt ska vi naturligtvis dela med oss av våra produktrekommendationer!

Genom att klicka dig vidare från Hund24 när du köper ditt foder stödjer du arbetet med denna sajt. Hur då, kanske du undrar? Jo, vi får nämligen en mindre provision på de försäljningar av hundfoder till amstaff som vi genererar. Så stort tack för att går via oss när du köper hundmat till din amstaff!

Buddy Pet Foods Tasty Turkey Feast

Tasty Turkey Feast hundfoder till amstaff
Tasty Turkey Feast – ett bra hundfoder för amstaff

Se pris i butik!

Tasty Turkey Feast är namnet på ett helfoder från den spännande fodertillverkaren Buddy Pet Foods. Proteinet i detta foder kommer från det nyttiga livsmedlet kalkon. Fodret innehåller genomgående naturliga och utmärkta ingredienser. Vi stätter därför gärna vår imaginära kvalitetsstämpel på denna produkt som ett utmärkt hundfoder till amstaffhundar.

Faktum är att vi har låtit våra bägge eurasier testa Tasty Turkey Feast och andra produkter från denna fodertillverkare. Vad vi tyckte om dessa kan du läsa dig till i vår recension av Buddy Pet Foods hundfoder.

Royal Canin Maxi Adult

Royal Canin Maxi Adult
Maxi Adult är också ett bra hundfoder för amstaff från Royal Canin.

Se pris i butik!

Royal Canins hundfoder Maxi Adult är särskilt framtaget för vuxna hundar av större ras. Detta gör det till ett bra hundfoder för amstaff. Tack vare det faktum att fodret innehåller en hel del glukosamin samt antiinflammatoriska ämnen främjar det även hundens ledhälsa.

Vi har tidigare skrivit en artikel där vi går igenom huruvida Royal Canin är ett bra hundfoder. Utan att avslöja alltför mycket kan vi berätta att vår uppfattning är att så är fallet. Därför rekommenderar vi gärna denna produkt till dig som funderar på att testa ett nytt foder till din amstaff.

Amstaffens kostbehov

I grund och botten har alla hundar ett liknande kostbehov och amstaffen skiljer sig inte åt från andra jyckar på denna punkt. Men vad ska då ett bra hundfoder till en amstaff innehålla?

Protein är den allra viktigaste makronutrienten för våra fyrbenta kompanjoner. Detta då proteinet hjälper valpar att växa sig stora och starka samt låter vuxna hundar bibehålla sin muskelmassa. Detta är förstås särskilt viktigt för en så pass muskulös hundras som american staffordshire terrier (amstaff).

En annan viktig makronutrient är fett. Fettet utgör en koncentrerad energikälla som hundar kan använda som bränsle. Fett och protein funkar som bäst när de kommer från animaliska livsmedel, men vegetabiliska källor kan användas för att komplettera denna bas.

När det kommer till kolhydrater har inte hundar något specifikt behov av denna makronutrient. Med det sagt är fullkorn, grönsaker, baljväxter och bönor viktiga källor till kostfiber och andra viktiga näringsämnen.

Om du upplever att din amstaff fiser mycket kan den också gynnas av prebiotiska fiber. Prebiotika kan ges som ett kosttillskott och främjar mag- och tarm hälsan. Även probiotika kan bidra till ett hälsosamt matsmältningssystem.

Amstaff
Amstaffen behöver ett foder som låter den växa sig stor och stark.

Olika foder för yngre och äldre ”staffar”

När du ska köpa ett hundfoder till amstaff är det viktigt att du väljer foder utifrån din hunds ålder. Generellt sett kan du tänka så här:

 • Valp – I valpåldern bör din american staffordshire terrier ges ett valpfoder med åtminstone 22 % protein och 8 % fett. Ett högkvalitativt hundfoder kommer ge din amstaff den energi och den näring som krävs för att växa och utvecklas på ett optimalt sätt.
 • Vuxen – En vuxen amstaff bör ges ett foder med minst 18 % protein och 5 % fett. Med det sagt kan det vara värt att kika på ett foder med mellan 25 % och 30 % protein, för att din hund ska kunna lägga på sig kvalitativ muskelmassa utan att gå upp onödigt mycket i vikt.
 • Senior – När det kommer till hundfoder till en äldre amstaff är det viktigt att tänka lite annorlunda. Här börjar nämligen hundens ämnesomsättning att sjunka och risken för övervikt öka. Välj därför gärna ett seniorfoder med en begränsad energimängd. Fodret kan med fördel innehålla glukosamin och andra ämnen som främjar hundens ledhälsa.

Utöver protein, fett och kolhydrater är det naturligtvis även viktigt att tänka på mikronutrienterna. Det är viktigt att ett hundfoder till amstaff innehåller alla de viktiga vitaminer och mineraler som hunden behöver för att fungera optimalt.

Avslutande tankar

När du nu känner till grunderna i vad ett bra hundfoder till amstaff bör innehålla, är du redo att ge dig ut på nätet eller till en butik för att införskaffa ett högkvalitativt foder till din hund. Kom bara ihåg att hålla utkik efter en produkt som innehåller rikligt med animaliskt protein, måttligt med hälsosamma fettsyror samt lättsmälta kolhydrater och näringsämnen som främjar ledhälsan.

Om det skulle vara så att din hund har någon allergi är det naturligtvis även viktigt att ta hänsyn till detta. Detta är inte helt ovanligt inom rasen. Då bör du istället välja ett allergifoder för hund. I den länkade artikeln får du tips på sådana, och våra produktrekommendationer kring generella hundfoder till amstaff finner du en bit upp här på denna sida!

Liknande artiklar

2 reaktioner på ”Hundfoder till amstaff: så väljer du rätt”

 1. Amstaff kallas ej för ”staffe”. Staffe är en American Staffordshire bullterrier, amstaff är en American Staffordshire terrier.
  Hunden på bilden är en staffe, ej en amstaff. Liknar varandra mycket men ganska olika i storlek.

  1. Sebastian Liljegren

   Hej Elin! Tack för klargörandet – varje dag lär man sig något nytt! Vi passar såklart på att byta ut bilden och ta bort ordet ”staffe” ur texten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *