Hund som firar sin födelsedag med tårta

10 roliga sätt att fira hundens födelsedag

Din hund överöser dig med ovillkorlig kärlek, tillgivenhet och lojalitet. Därför är det inte mer än rättvist att du ger tillbaka genom att fira hundens födelsedag ordentligt. Här tipsar vi om flera bra sätt att göra detta!

Om du vill göra det hela lite roligare kan du räkna ut din hunds ålder i människoår och köpa ljus eller ballonger som motsvarar denna. I vår länkade artikel finner du en kalkylator som gör det lätt att göra denna beräkning. Med detta sagt går vi nu vidare till våra tips på 10 sätt att fira hundens födelsedag!

1. Köp en rolig present

Du skämmer säkert bort din hund på daglig basis. Trots detta är såklart födelsedagen det perfekta tillfället att lägga i en högre växel på detta område. Till exempel kan du välja att köpa en rolig present som din hund kan leka med på sin födelsedag och framöver.

Vill du få tips på roliga hundleksaker att köpa till din hund? Kika då i den länkade artikeln där vi tipsar om flera skojiga leksaker för hundar!

Hund med rolig leksak

2. Dekorera bostaden

Din hund bryr sig förmodligen inte särskilt mycket om dekorationer. Men det betyder såklart inte att du inte kan dekorera din bostad för ditt eget nöjes skull. Ballonger är ett vanligt inslag när det kommer till födelsedagsdekorationer. Men du kan även tillverka egna dekorationer om du är lite händig.

Dekorerad bostad

3. Gör din hund fin och redo för festen

När du vill fira hundens födelsedag är det viktigt att ha i åtanke att det är din hund som ska stå i centrum. Det är långt ifrån alla hundar som fullkomligt älskar att bli ompysslade väldigt mycket. Däremot kan det vara värt att göra din hund lite extra fin och redo för fest. Detta kan du göra genom att antingen trimma hunden själv eller boka tid på ett hundtrim. Glöm inte att dessutom duscha hunden först för att se till att den inte bara är vältrimmad utan även luktar gott!

Hundtrimmare som klipper pälsen på en hund

4. Bjud in din hunds polare

Vad vore födelsedagen utan kompisarna? När du ska fira hundens födelsedag bör du såklart bjuda in dess polare till festen! Se till att ställa fram tillräckligt mycket med vatten och även lite hundgodis om de andra hundägarna är okej med detta. Du kan även tillverka egna snacks i form av babymorötter, skivade och frusna bananer etc.

Se bara till att hålla ett nära öga på din hund och gästerna när de leker. För även de allra bästa hundkompisarna kan lätt missförstå varandra och börja bråka.

Hund som fyller år och firar med sina hundkompisar

5. Skapa ett fotobås

För att ta födelsedagsfesten till nästa nivå kan du skapa ett eget fotobås. Häng upp någon slags bakgrund, ta fram lite rekvisita och låt gästerna släppa lös sin kreativitet. De kan sedan ladda upp sina fina och roliga bilder på sociala medier. Varför inte använda en särskild hashtag till festens ära?

Hund som hålls upp i ett fotobås

6. Ge gästerna goodiebags när de kommer

Ta fram en uppsättning av goodiebags som du kan ge dina fyrbenta gäster när de anländer till festen. En sådan kan med fördel innehålla en liten leksak, lite hundgodis, en partyhatt och kanske något gott till de tvåbenta.

Goodiebags

7. Lek hundens favoritlekar

Ett annat sätt att fira hundens födelsedag är att göra sådant som din hund tycker är roligt. Hundar älskar att leka och busa, så varför inte göra dagen lite extra speciell genom att förgylla den med lekar? Det kan till exempel röra sig om söklekar, dragkamp och liknande aktiviteter. Vill du få tips på olika sätt att aktivera hunden inomhus respektive utomhus? Spana då in den länkade artikeln så får du mycket inspiration!

Människa som leker med sin hund

8. Spendera dagen ute i det fria

Ett annat bra sätt att låta hunden vara hund för en stund är att spendera dagen ute i det fria. Hundar älskar att utforska och följer gärna med på en picknick i en park. Eller varför inte besöka en ny och spännande hundrastgård där din hund kan träffa andra hundar? Du kan även passa på att vandra med hunden för att verkligen komma ut i vildmarken och ägna er åt en naturlig aktivitet tillsammans.

Hund som är ute i det fria och går

9. Visa hunden din kärlek och uppskattning

Ett väldigt bra sätt att fira hundens födelsedag är att visa din kärlek och uppskattning. Detta bör du såklart göra varje dag, men kanske lite extra när hunden ändå fyller år. Hundar älskar trots allt uppmärksamhet och ömhet. Det finns flera sätt att visa hunden kärlek och i den länkade artikeln tipsar vi om några sådana!

Människa som visar uppskattning för en glad hund

10. Gör ett uppfriskande besök på landsbygden

Hundar mår ofta som bäst när de får strosa omkring och nosa på spännande dofter. Därför är det viktigt att du låter din hund nosa på promenaderna. Nosandet berikar nämligen din hund såväl mentalt som fysiskt. Dessutom kommer hunden må bra och bli trött av att få nosa av sig ordentligt. För att ta det hela till en ny nivå kan ni gärna göra ett uppfriskande besök på landsbygden. Där finns nämligen massvis med spännande dofter som stadshundar sällan får chansen att upptäcka!

Kopplad hund som tittar på hästar

Avslutande tankar om att fira hundens födelsedag

Vissa tycker att många hundägare förmänskligar sina hundar alldeles för mycket, och det ligger såklart någonting i det. Men det kan ju trots allt ändå vara roligt att fira hundens födelsedag. Därför har vi knåpat ihop denna artikel med tips på hur du kan göra den stora dagen lite mer speciell.

Hur firar du din hunds födelsedag? Firar du den på något speciellt sätt överhuvudtaget, eller struntar du kanske i att göra detta? Kanske har du själv stått värd för en födelsedagsfest för din hund där hundens kompisar är inbjudna? Kommentera nedan och berätta hur du brukar uppmärksamma hundens bemärkelsedag!

Liknande artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *