Royal Canin hundfoder

Är Royal Canin ett bra hundfoder?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Dogman och VetZoo.

Det finns många varumärken på marknaden för hundfoder. Vissa fokuserar på ett mindre antal produkter riktade till en bredare skara jyckar, medan andra specialiserar sig på att ta fram hundmat för specifika grupper av hundar. Så är Royal Canin ett bra hundfoder eller hur bör man som hundägare betrakta denna jätte bland fodertillverkare?

Ja, Royal Canin är ett bra hundfoder. Vi skulle inte kalla det för det mest prisvärda fodret på marknaden, och det är inte heller det mest högkvalitativa hundfodret. Men det är ändå ett av de mest populära och väletablerade varumärken, och de har många olika produkter för hundägare att välja mellan.

Okej, nu har vi alltså konstaterat att Royal Canin är ett bra hundfoder, men kanske inte det mest högkvalitativa eller prisvärda alternativet. Låt oss nu ta reda på lite mer om denna fodertillverkare och deras produkter!

Kort om Royal Canins hundfoder

Royal Canin har valt att sticka ut från sina konkurrenter genom att tillhandahålla ett brett urval av torrfoder och våtfoder för hundar. Deras produkter finns tillgängliga i de flesta djuraffärer på nätet och även i fysiska butiker. Även många veterinärer runtom i världen rekommenderar hundägare att ge sina hundar deras foder.

Detta har lett till att Royal Canin numera är ett väletablerat och populärt varumärke inom kategorin hundfoder. De har ett stort utbud med specialiserade foder, däribland rasspecifika sådana samt de som riktar sig till hundar med specifika hälsotillstånd. I detta avseende skiljer sig Royal Canin åt från många andra fodertillverkare. Om din hund har hälsoproblem, eller om du vill ge din hund ett rasfoder, är detta därför ett bra alternativ.

Några av företagets produkter

När vi nu har konstaterat att Royal Canin är ett bra hundfoder, känns det lämpligt att belysa några av deras mest populära produkter. De foder som presenteras nedan är bara ett litet axplock av det enormt breda produktsortiment som denna fodertillverkare stoltserar med. Genom att klicka dig vidare och köpa en säck foder stödjer du arbetet med Hund24 – väl i butiken kan du även läsa mer om Royal Canins övriga produkter.

Medium Adult

Royal Canin Medium Adult
Ett populärt foder från Royal Canin.

Se pris i butik!

Royal Canin Medium Adult är ett hundfoder särskilt framtaget för vuxna, medelstora hundar. Detta foder hjälper hundar i åldrarna 1-7 år med en kroppsvikt på 11-25 kg att bibehålla en lagom kroppsvikt. Detta görs genom att fodret är optimerat för hundens energibehov.

Veterinary Diets Dog Derma Skin Care

Royal Canin Skin Care
Royal Canins allergifoder.

Se pris i butik!

Veterinary Diet Dog Skin Care är Royal Canins allergifoder för hundar med pälsförlust, hudsjukdom, bakteriell hundinfektion eller allergi mot ämnen i deras omgivning. Detta foder kan du dock även ge till din hund om den har öroninflammation, fått en allergisk hudreaktion till följd av loppbett eller har ett sår som läker.

Utöver ovanstående foder har Royal Canin naturligtvis även valpfoder, spannmålsfria hundfoder samt foder för hundar med känslig mage m.m.

Ta reda på mer om Royal Canin

Innan du ger dig ut på nätet i jakt på ett nytt foder till din hund är det dock viktigt att du först gör din research. För du vill ju trots allt ha god kännedom om det varumärke som du är intresserad av. Först då kan du fatta ett välgrundat beslut och avgöra huruvida Royal Canins hundfoder är bra för just din hund eller inte.

Om du inte sedan tidigare är bekant med Royal Canin och deras hundmat, har du kommit till helt rätt webbplats! Här kommer vi nämligen förse dig med mer information om företaget och deras produkter.

Om Royal Canin

Royal Canin grundades år 1968 i Frankrike av veterinären Jean Cathary. Han hade bestämt sig för att ta fram ett nytt foder för såväl hundar som katter. Detta nya hundfoder skulle skapas utifrån hundens näringsbehov.

Idag skapar och distribuerar Royal Canin all sin hundmat via deras egna produktionsanläggningar. Företagets globala huvudkontor är beläget i södra Frankrike, men Royal Canin har även nationella huvudkontor i flera andra länder.

Dessvärre framgår det inte av informationen på fodertillverkarens webbplats varifrån de får sina ingredienser. Detta är Royal Canin ganska hemlighetsfulla kring, trots att de är väldigt öppna med var deras hundfoder tillverkas.

Företaget hävdar dock att de omsorgsfullt väljer ut sina ingredienser och gärna använder sig av råvaror som finns nära deras tillverkningsanläggningar. Med det sagt använder de sig ibland även av internationella leverantörer, så därmed kan vi slå fast att inte alla ingredienser är lokalproducerade.

Royal Canins hundfoder
Oklart varifrån råvarorna till Royal Canins foder kommer.

Priserna på Royal Canins hundfoder

Priserna på Royal Canins breda utbud av produkter varierar. Överlag är detta dock att betrakta som ett relativt kostsamt varumärke. Med det sagt är det inte säkert att det är dyrt – prisvärdheten avgörs som bekant av prisnivån i förhållande till kvaliteten.

Så är Royal Canins hundfoder bra sett ur ett kvalitetsmässigt perspektiv? Nja, de ingredienser som används i deras foder håller inte riktigt samma höga kvalitet som vissa varumärken vilka huserar i samma priskategori. Detta påstående baserar vi främst på det faktum att Royal Canins hundmat innehåller vissa kontroversiella ingredienser, såsom majs, animaliska biprodukter och hydroliserat animaliskt protein.

Ingredienser av ovan nämnda slag är inte särskilt näringsrika, och hydroliserat animaliskt protein säger ingenting om vilket slags kött proteinet kommer från. Detta är snarare ingredienser som är mer vanligt förekommande i hundfoder av lägre kvalitet. Sådant foder har dessutom vanligtvis en lite lägre prislapp. Med tanke på att Royal Canins hundfoder har ett högre pris än dessa tvingas vi ifrågasätta prisvärdheten.

Med det sagt vill vi ändå understryka att Royal Canin inte på något sätt är ett dåligt varumärke. Som vi redan har nämnt erbjuder de hundägare närmast oändliga val när det kommer till specialkoster för hundar. De har flera olika rasfoder att välja mellan samt foder för jyckar med specifika hälsotillstånd.

Detta är en aspekt som man får ta hänsyn till när man skapar sig en helhetsbild av varumärket. Det är också av denna anledning som Royal Canin är ett populärt varumärke bland många hundägare. När man tar del av recensioner av deras hundfoder tycks också deras kunder vara väldigt nöjda med deras produkter. Så sett ur detta perspektiv är Royal Canins hundfoder bra.

Dessutom finns Royal Canins produkter tillgängliga i de allra flesta djuraffärer runtom i landet och på nätet. Det innebär att du som inte kan vänta ett par dagar på leverans från en nätbutik snabbt kan lägga vantarna på en ny fodersäck via din lokala butik. Detta är förstås ett stort plus när det kommer till tillgängligheten, för det är ingen bra idé att hoppa mellan olika foder bara för att hundmaten råkar vara slut därhemma.

Avslutande tankar

Royal Canin har ett brett sortiment innehållande en rad olika hundfoder. Detta gör att de har något för alla hundar oavsett storlek och övriga förutsättningar. Deras varierade utbud av foder kan dock göra det svårt för den enskilde hundägaren att ta reda på vilken produkt denne ska köpa.

Det spelar ingen roll om din hund är stor eller liten, kräsen eller glupsk, frisk eller sjuk – Royal Canin har ett hundfoder särskilt framtaget för din jycke. Fördelen med det stora urvalet av produkter är just att det finns ett foder för alla hundar.

Med det sagt har Royal Canin ofta ett lite högre pris än vissa andra varumärken av jämförbar kvalitet. Trots detta har många hundägare valt att satsa på Royal Canins hundfoder och upplever att detta fungerar bra för deras hundar. Och visst kan det finnas en trygghet i att välja ett så pass etablerat varumärke framför ett mer okänt sådant.

Om man ska se till de många omdömen som finns på nätet, verkar det som att många hundägare tycker att Royal Canins hundfoder är bra. Så det kan finnas god anledning att testa detta foder om du inte redan har hittat din favorit i foderdjungeln. Lite längre upp på denna sida listar vi några av de mest populära produkterna från denna fodertillverkare. Stöd gärna Hund24 genom att klicka dig vidare och köpa en säck hundmat!

Liknande artiklar

2 reaktioner på ”Är Royal Canin ett bra hundfoder?”

  1. Mimmi pettersson

    Vi har prövat andra foder än Royal canin. Men har aldrig funkat. Men Royals olika sorter går bra. Men så är det eurasier med. O de är ju kända för att vara kräsna

    1. Sebastian Liljegren

      Ja, eurasier kan onekligen vara kräsna. Vår Dwight var tidigare väldigt kräsen men har blivit allt mer sugen på mat och godis på äldre dagar. Det viktiga är att man hittar ett foder som funkar för ens hund, och det verkar ju uppenbarligen Royal Canin göra för många hundar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *