Är Royal Canin ett bra hundfoder? đŸ¶


Royal Canin hundfoder

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Animail och Dogman.

Det finns mÄnga varumÀrken pÄ marknaden för hundfoder. Vissa fokuserar pÄ ett mindre antal produkter riktade till en bredare skara jyckar, medan andra specialiserar sig pÄ att ta fram hundmat för specifika grupper av hundar. SÄ Àr Royal Canin ett bra hundfoder eller hur bör man som hundÀgare betrakta denna jÀtte bland fodertillverkare?

Ja, Royal Canin Àr ett bra hundfoder. Vi skulle inte kalla det för det mest prisvÀrda fodret pÄ marknaden, och det Àr inte heller det mest högkvalitativa hundfodret. Men det Àr ÀndÄ ett av de mest populÀra och vÀletablerade varumÀrken, och de har mÄnga olika produkter för hundÀgare att vÀlja mellan.

Okej, nu har vi alltsÄ konstaterat att Royal Canin Àr ett bra hundfoder, men kanske inte det mest högkvalitativa eller prisvÀrda alternativet. LÄt oss nu ta reda pÄ lite mer om denna fodertillverkare och deras produkter!

Kort om Royal Canins hundfoder

Royal Canin har valt att sticka ut frĂ„n sina konkurrenter genom att tillhandahĂ„lla ett brett urval av torrfoder och vĂ„tfoder för hundar. Deras produkter finns tillgĂ€ngliga i de flesta djuraffĂ€rer pĂ„ nĂ€tet och Ă€ven i fysiska butiker. Även mĂ„nga veterinĂ€rer runtom i vĂ€rlden rekommenderar hundĂ€gare att ge sina hundar deras foder.

Detta har lett till att Royal Canin numera Àr ett vÀletablerat och populÀrt varumÀrke inom kategorin hundfoder. De har ett stort utbud med specialiserade foder, dÀribland rasspecifika sÄdana samt de som riktar sig till hundar med specifika hÀlsotillstÄnd. I detta avseende skiljer sig Royal Canin Ät frÄn mÄnga andra fodertillverkare. Om din hund har hÀlsoproblem, eller om du vill ge din hund ett rasfoder, Àr detta dÀrför ett bra alternativ.

NÄgra av företagets produkter

NĂ€r vi nu har konstaterat att Royal Canin Ă€r ett bra hundfoder, kĂ€nns det lĂ€mpligt att belysa nĂ„gra av deras mest populĂ€ra produkter. De foder som presenteras nedan Ă€r bara ett litet axplock av det enormt breda produktsortiment som denna fodertillverkare stoltserar med. Genom att klicka dig vidare och köpa en sĂ€ck foder stödjer du arbetet med Hund24 – vĂ€l i butiken kan du Ă€ven lĂ€sa mer om Royal Canins övriga produkter.

Medium Adult

Royal Canin Medium Adult
Ett populÀrt foder frÄn Royal Canin.

Se pris i butik!

Royal Canin Medium Adult Àr ett hundfoder sÀrskilt framtaget för vuxna, medelstora hundar. Detta foder hjÀlper hundar i Äldrarna 1-7 Är med en kroppsvikt pÄ 11-25 kg att bibehÄlla en lagom kroppsvikt. Detta görs genom att fodret Àr optimerat för hundens energibehov.

Veterinary Diets Dog Derma Skin Care

Royal Canin Skin Care
Royal Canins allergifoder.

Se pris i butik!

Veterinary Diet Dog Skin Care Àr Royal Canins allergifoder för hundar med pÀlsförlust, hudsjukdom, bakteriell hundinfektion eller allergi mot Àmnen i deras omgivning. Detta foder kan du dock Àven ge till din hund om den har öroninflammation, fÄtt en allergisk hudreaktion till följd av loppbett eller har ett sÄr som lÀker.

Labrador Retriever Adult

Royal Canin Adult Labrador Retriever
Ett exempel pÄ Royal Canins rasfoder.

Se pris i butik!

Labrador Retriever Adult Àr ett lysande exempel pÄ ett rasfoder frÄn Royal Canin. Detta foder har tagits fram specifikt för labradorer och andra hundar som liknar dessa. DÄ labradorer kan vara ganska glupska, har fodret bitar anpassats för att frÀmja en lÄngsammare utfodringstakt.

Utöver ovanstÄende foder har Royal Canin naturligtvis Àven valpfoder, spannmÄlsfria hundfoder samt foder för hundar med kÀnslig mage m.m.

Ta reda pÄ mer om Royal Canin

Innan du ger dig ut pÄ nÀtet i jakt pÄ ett nytt foder till din hund Àr det dock viktigt att du först gör din research. För du vill ju trots allt ha god kÀnnedom om det varumÀrke som du Àr intresserad av. Först dÄ kan du fatta ett vÀlgrundat beslut och avgöra huruvida Royal Canins hundfoder Àr bra för just din hund eller inte.

Om du inte sedan tidigare Àr bekant med Royal Canin och deras hundmat, har du kommit till helt rÀtt webbplats! HÀr kommer vi nÀmligen förse dig med mer information om företaget och deras produkter.

Om Royal Canin

Royal Canin grundades Är 1968 i Frankrike av veterinÀren Jean Cathary. Han hade bestÀmt sig för att ta fram ett nytt foder för sÄvÀl hundar som katter. Detta nya hundfoder skulle skapas utifrÄn hundens nÀringsbehov.

Idag skapar och distribuerar Royal Canin all sin hundmat via deras egna produktionsanlÀggningar. Företagets globala huvudkontor Àr belÀget i södra Frankrike, men Royal Canin har Àven nationella huvudkontor i flera andra lÀnder.

DessvÀrre framgÄr det inte av informationen pÄ fodertillverkarens webbplats varifrÄn de fÄr sina ingredienser. Detta Àr Royal Canin ganska hemlighetsfulla kring, trots att de Àr vÀldigt öppna med var deras hundfoder tillverkas.

Företaget hÀvdar dock att de omsorgsfullt vÀljer ut sina ingredienser och gÀrna anvÀnder sig av rÄvaror som finns nÀra deras tillverkningsanlÀggningar. Med det sagt anvÀnder de sig ibland Àven av internationella leverantörer, sÄ dÀrmed kan vi slÄ fast att inte alla ingredienser Àr lokalproducerade.

Royal Canins hundfoder
Oklart varifrÄn rÄvarorna till Royal Canins foder kommer.

Priserna pÄ Royal Canins hundfoder

Priserna pĂ„ Royal Canins breda utbud av produkter varierar. Överlag Ă€r detta dock att betrakta som ett relativt kostsamt varumĂ€rke. Med det sagt Ă€r det inte sĂ€kert att det Ă€r dyrt – prisvĂ€rdheten avgörs som bekant av prisnivĂ„n i förhĂ„llande till kvaliteten.

SÄ Àr Royal Canins hundfoder bra sett ur ett kvalitetsmÀssigt perspektiv? Nja, de ingredienser som anvÀnds i deras foder hÄller inte riktigt samma höga kvalitet som vissa varumÀrken vilka huserar i samma priskategori. Detta pÄstÄende baserar vi frÀmst pÄ det faktum att Royal Canins hundmat innehÄller vissa kontroversiella ingredienser, sÄsom majs, animaliska biprodukter och hydroliserat animaliskt protein.

Ingredienser av ovan nÀmnda slag Àr inte sÀrskilt nÀringsrika, och hydroliserat animaliskt protein sÀger ingenting om vilket slags kött proteinet kommer frÄn. Detta Àr snarare ingredienser som Àr mer vanligt förekommande i hundfoder av lÀgre kvalitet. SÄdant foder har dessutom vanligtvis en lite lÀgre prislapp. Med tanke pÄ att Royal Canins hundfoder har ett högre pris Àn dessa tvingas vi ifrÄgasÀtta prisvÀrdheten.

Med det sagt vill vi ÀndÄ understryka att Royal Canin inte pÄ nÄgot sÀtt Àr ett dÄligt varumÀrke. Som vi redan har nÀmnt erbjuder de hundÀgare nÀrmast oÀndliga val nÀr det kommer till specialkoster för hundar. De har flera olika rasfoder att vÀlja mellan samt foder för jyckar med specifika hÀlsotillstÄnd.

Detta Àr en aspekt som man fÄr ta hÀnsyn till nÀr man skapar sig en helhetsbild av varumÀrket. Det Àr ocksÄ av denna anledning som Royal Canin Àr ett populÀrt varumÀrke bland mÄnga hundÀgare. NÀr man tar del av recensioner av deras hundfoder tycks ocksÄ deras kunder vara vÀldigt nöjda med deras produkter. SÄ sett ur detta perspektiv Àr Royal Canins hundfoder bra.

Dessutom finns Royal Canins produkter tillgÀngliga i de allra flesta djuraffÀrer runtom i landet och pÄ nÀtet. Det innebÀr att du som inte kan vÀnta ett par dagar pÄ leverans frÄn en nÀtbutik snabbt kan lÀgga vantarna pÄ en ny fodersÀck via din lokala butik. Detta Àr förstÄs ett stort plus nÀr det kommer till tillgÀngligheten, för det Àr ingen bra idé att hoppa mellan olika foder bara för att hundmaten rÄkar vara slut dÀrhemma.

Avslutande tankar

Royal Canin har ett brett sortiment innehÄllande en rad olika hundfoder. Detta gör att de har nÄgot för alla hundar oavsett storlek och övriga förutsÀttningar. Deras varierade utbud av foder kan dock göra det svÄrt för den enskilde hundÀgaren att ta reda pÄ vilken produkt denne ska köpa.

Det spelar ingen roll om din hund Ă€r stor eller liten, krĂ€sen eller glupsk, frisk eller sjuk – Royal Canin har ett hundfoder sĂ€rskilt framtaget för din jycke. Fördelen med det stora urvalet av produkter Ă€r just att det finns ett foder för alla hundar.

Med det sagt har Royal Canin ofta ett lite högre pris Àn vissa andra varumÀrken av jÀmförbar kvalitet. Trots detta har mÄnga hundÀgare valt att satsa pÄ Royal Canins hundfoder och upplever att detta fungerar bra för deras hundar. Och visst kan det finnas en trygghet i att vÀlja ett sÄ pass etablerat varumÀrke framför ett mer okÀnt sÄdant.

Om man ska se till de mÄnga omdömen som finns pÄ nÀtet, verkar det som att mÄnga hundÀgare tycker att Royal Canins hundfoder Àr bra. SÄ det kan finnas god anledning att testa detta foder om du inte redan har hittat din favorit i foderdjungeln. Lite lÀngre upp pÄ denna sida listar vi nÄgra av de mest populÀra produkterna frÄn denna fodertillverkare. Stöd gÀrna Hund24 genom att klicka dig vidare och köpa en sÀck hundmat!

Sebastian Liljegren

Sebastian Ă€r vd för Contentsmedjan AB – ett företag som producerar skriftligt innehĂ„ll Ă„t kunder inom en rad olika branscher. Han driver Ă€ven hundbloggen Hund24 tillsammans med sin fru, Elin Liljegren. Han har för nĂ€rvarande tvĂ„ hundar av rasen eurasier och har periodvis genom livet uppehĂ„llit sig med fyrbenta djur av olika slag. Sebastian har Ă€ven lĂ„ng och gedigen erfarenhet av att stĂ€lla ut hund, Ă€ven om han Ă„tminstone för stunden har dragit sig tillbaka frĂ„n utstĂ€llningsringarna för att fokusera pĂ„ andra aktiviteter. LĂ€s mer om mig hĂ€r!

2 kommantarer pĂ„ “Är Royal Canin ett bra hundfoder? đŸ¶

  1. Vi har prövat andra foder Àn Royal canin. Men har aldrig funkat. Men Royals olika sorter gÄr bra. Men sÄ Àr det eurasier med. O de Àr ju kÀnda för att vara krÀsna

    1. Ja, eurasier kan onekligen vara krÀsna. VÄr Dwight var tidigare vÀldigt krÀsen men har blivit allt mer sugen pÄ mat och godis pÄ Àldre dagar. Det viktiga Àr att man hittar ett foder som funkar för ens hund, och det verkar ju uppenbarligen Royal Canin göra för mÄnga hundar.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Senaste artiklarna