Tysk schÀferhund och hundraser som liknar schÀfer

Hundraser som liknar schĂ€fer 🐕 – 5 schĂ€ferliknande raser

Den tyska schÀferhunden Àr en populÀr hundras som Àr stor, lojal, rörlig och intelligent. Den Àr hÄrt arbetande och skyddande samt anvÀnds ofta polishund och assistanshund. Det finns ocksÄ flera andra hundraser som liknar schÀfer till utseendet. Om du gillar dessa hundar kan du vara intresserad av att fÄ veta vilka schÀferliknande raser som finns.

5 hundraser som liknar schÀfer

Nedan tipsar vi om fem hundraser som liknar schÀfer. Vi har bestÀmt oss för att klumpa ihop de fyra varianterna av belgisk vallhund till en och samma ras. LÀs vidare för att fÄ reda pÄ vilka de övriga schÀferliknande raser som vi har valt att lyfta fram Àr!

Belgisk vallhund

Belgisk vallhund Àr finns i fyra varianter: groenendael, laekenois, malinois och tervueren. Nedan kan du lÀsa lite mer om de olika schÀferliknande varianterna!

Groenendael

Groenendael Àr en av fyra varianter av en och samma hundras. Likt mÄnga andra hundraser som liknar schÀfer Àr denna ras hÄrt arbetande och vÀldigt lojal mot sin familj. Dessutom Àr den lÀttrÀnad och gör sig vÀldigt bra som familjehund.

Groenendael

Laekenois

Laekenois Ă€r en rörlig och kraftfull, schĂ€ferliknande ras. Den har en unik fĂ€rg, lĂ€ngd och struktur pĂ„ sin pĂ€ls och Ă€r alltsĂ„ en variant av belgisk vallhund. Den Ă€r dĂ€rmed nĂ€rbeslĂ€ktad med de övriga varianterna – groenendael, malinois och tervueren. Likt övriga varianter vaktar och skyddar dessa hundar gĂ€rna sin familj och sitt hem.

Laekenois

Malinois

Malinois Àr en av de hundraser som liknar schÀfer som kanske Àr allra mest lik schÀfern. Det finns dock vissa betydande skillnader mellan de bÀgge raserna. till exempel har en malinois en kortare pÀls samt Àr mindre och lÀttare. Detta Àr en hundras med extremt mycket energi och en hög intelligens. DÀrför behöver de mer trÀning och aktivering Àn vad de flesta andra raser krÀver.

Malinois

Tervueren

Tervueren Àr Ànnu en ras som ofta misstas för att vara en schÀfer. Den har dock en lite annorlunda pÀls vad gÀller sÄvÀl fÀrg som struktur. Likt schÀfern har de dock en hel del energi och Àr ocksÄ bra vakthundar. De kan dock Àven vara lite mer lÀttsamma och lugna Àn den tyska schÀferhunden. Med detta sagt kvalar de ÀndÄ lÀtt in pÄ vÄr lista över hundraser som liknar schÀfer!

Tervueren

ChodskĂœ pes

ChodskĂœ pes Ă€r en intelligent och mĂ„ngsidig herdehund som gĂ€rna lever en aktiv livsstil. De Ă€r ofta duktiga pĂ„ hundsporter och kan Ă€ven vara bra sök- och rĂ€ddningshundar samt servicehundar eller terapihundar. Detta dĂ„ de Ă€r vĂ€ldigt trĂ€ningsvilliga, hĂ€ngivna och lojala.

ChodskĂœ pes

Hollandse herdershond

Hollandse herdershund Àr en sjÀlvstÀndig, intelligent och atletisk ras som gÀrna vallar boskap. Dessa hundar hade ursprungligen till uppgift att valla fÄr. DÀrför Àr detta en bra gÄrdshund som Àr energisk och alert. Dessutom Àr den rörlig och lÀmpar sig Àven vÀl för lydnad samt som vakthund.

Denna schÀferliknande ras Àr ocksÄ lojal och skyddar gÀrna sin familj. Likt mÄnga andra hundraser som liknar schÀfer behöver dessa hundar mycket fysisk och mental aktivering.

Hollandse herdershond

Vit herdehund

Vit herdehund Àr en vÀldigt vacker, vitfÀrgad ras som tidigare kallades för vit schÀfer. Utöver sin vackra vita pÀls har dessa hundar Àven andra positiva egenskaper. Till exempel Àr de vÀldigt intelligenta, vÀnliga och lojala. De kan ocksÄ vara bra med barn och skickliga pÄ mÄnga olika hundsporter. Dessutom Àlskar de att ha ett jobb att utföra!

Vit herdehund

Vostotjnoevropejskaja ovtjarka

Vostotjnoevropejskaja ovtjarka Àr en östeuropeisk herdehund som har ett vÀldigt schÀferliknande utseende. Faktum Àr att denna ras Àr just resultatet av en rysk strÀvan att ta fram en större och mer hÀlsosam variant av just schÀfern. Den Àr dÀrför lite högre i mankhöjd och Àven betydligt tyngre Àn sin förebild.

Vostotjnoevropejskaja ovtjarka

Avslutande tankar om hundraser som liknar schÀfer

De hundraser som liknar schÀfer som Àr m ed i denna lista Àr allesammans vackra och imponerande hundar. Det Àr lÀtt att förstÄ varför mÄnga misstar dem för att vara schÀfrar. De Àr stora, kraftfulla och vÀldigt smarta samt har ett utseende som pÄminner om just tysk schÀferhund.

Tycker du att vi har missat nÄgon schÀferliknande ras? Kommentera dÄ nedan sÄ lÀgger vi kanske till den i listan!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

2 reaktioner pĂ„ ”Hundraser som liknar schĂ€fer 🐕 – 5 schĂ€ferliknande raser”

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *