Beagle Àr en trefÀrgad hundras

13 trefĂ€rgade hundraser 🐕

Det finns ett antal trefÀrgade hundraser. Detta pÀlsmönster Àr faktiskt en av de vanligare i hundvÀrlden. Den bestÄr i regel av de tre fÀrgerna brun, svart och vit. Men om man ska vara riktigt noga skulle en kombination av vilka tre fÀrger som helst kunna stÀmma in pÄ denna beskrivning.

VÀrt att notera Àr att de flesta hundar pÄ denna lista har stora fÀrgstÀnk av respektive fÀrg pÄ sin pÀls, sÄsom basenjin. I dessa fall Àr de olika fÀrgerna begrÀnsade till vissa delar av hunden. I andra fall Àr pÀlsen fÀrgad pÄ ett lite mer oregelbundet sÀtt. SÄ Àr bland annat fallet med australian shepherd och vissa andra raser.

Om du vill lÀsa mer om hundar med olika fÀrger pÄ pÀlsen kan du Àven spana in följande artiklar:

Se nedan vilka 13 trefÀrgade hundraser vi har valt att presentera i denna artikel!

Australian shepherd

Australian shepherd

Australian shepherd Àr en hundras med trefÀrgad pÀls som hÀrstammar frÄn USA. Dessa hundar kan ha flera olika mönster pÄ pÀlsen, dÀribland merle. HÀr fokuserar vi dock pÄ den pÀlsvariant som innehÄller sÄvÀl vitt som brunt och svart.

Detta Àr en av de smartaste hundraserna och rasen Àr kÀnd för att vara en duktig pÄ att valla boskap. Om du Àr pÄ jakt efter en klipsk vallhund kan detta vara den perfekta matchningen för dig.

Basenji

Basenji

Basenji Àr en trefÀrgad hundras som inte fÀller sÀrskilt mycket och dÀrför kan lÀmpa sig bÀttre för pÀlsdjursallergiker. Dessutom skÀller den inte utan joddlar snarare.

Detta Àr generellt sett inte en hund att rekommendera till dig som Àr ny till att Àga hund. Rasen Àr nÀmligen lika envis som vacker.

Basset hound

Basset hound

Basset hound Àr en hundras med korta ben och ett riktigt bra luktsinne. Det Àr ocksÄ en ras som Àr kÀnd för att vara ganska lugn och seg av sig. Denna ras behöver inte heller kopiösa mÀngder motion. SÄ om du vill ha en hund som lÄter livet passera i en lite lugnare takt kan detta vara ett bra val av ras.

DÀremot kan hundar av denna ras ibland vara ganska svÄra att trÀna. Det Àr ocksÄ en utprÀglad spÄrhund som gÀrna jobbar med nosen och dÀrför kan vara mer uppmÀrksam pÄ dofter Àn pÄ dig som Àgare.

Beagle

Beagle

Beagle Àr en av de mest vÀlkÀnda hundraserna med trefÀrgad pÀls. Detta Àr vanligtvis en barnvÀnlig hundras som passar bra i barnfamiljer. Med detta sagt kan rasen skÀlla ganska mycket. Det Àr ocksÄ en jakthund som gillar att spÄra med sin nos. DÀrför kan det ibland vara knepigt att lÄta dessa hundar springa omkring löskopplade i naturne.

Beaglen Àr överlag en snÀll hundras som har en kort och lÀtthanterlig pÀls. Med detta sagt bör du vara beredd pÄ att motionera och aktivera din hund mycket om du vÀljer att skaffa denna ras.

Berner sennenhund

Berner sennenhund

Berner sennenhund Àr en stor hund med en kraftfull kroppsbyggnad. Rasen Àr framavlad för jobba och Àr dÀrför stark. Samtidigt Àr detta en vÀnlig jÀtte som ofta gÄr bra ihop med barn. HÀr Àr det förstÄs sÀrskilt viktigt att trÀna hunden ordentligt med tanke pÄ dess storlek och kraft.

Dessa hundar har en tjock pÀls som ganska lÀtt tovar sig. DÀrför Àr det viktigt att borsta igenom hunden regelbundet för att motverka tovor. PÀlsen skyddar ocksÄ hunden frÄn kyla och dÀrför drar sig en berner sennenhund sÀllan för att vistas utomhus i snön. Oavsett vÀder behöver hunden dock mÄttlig motion och aktivering för att mÄ bra.

Bullterrier

Bullterrier

Bullterrier Àr en av hundvÀrldens verkliga clowner. Rasen har en lite speciell form pÄ huvudet som tilltalar mÄnga. Det Àr ocksÄ lÀtt att förstÄ varför just denna ras Àr sÄ populÀr med tanke pÄ dess lekfullhet.

Detta Àr en hundras som behöver en del motion och som gÀrna följer med pÄ löprundan. Om du gillar att springa med hund och Àr pÄ jakt efter en lÀmplig hundras för löpning kan alltsÄ detta vara ett bra val.

Chihuahua

Chihuahua

Chihuahua Àr en pytteliten hund som vÀger upp sin ringa storlek med en betydligt större personlighet. Detta Àr en riktig knÀhund som samtidigt kan vara envis och utmanande om du aldrig tidigare har Àgt en hund.

Detta Àr en av de hundraser som lever allra lÀngst. Rasen Àr med andra ord inte bara liten och söt utan Àven vÀldigt seglivad!

Entlebucher sennenhund

Entlebucher sennenhund

Entlebucher sennenhund Àr en medelstor hundras vars kropp Àr mestadels svart. DÀremot kan den ofta ha ett vitt bröst och bruna markeringar pÄ olika delar av kroppen. Till exempel har dessa hundar inte sÀllan bruna markeringar i ansiktet som liknar ett par uttrycksfulla ögonbryn.

Dessa hundar Àr inte sÀrskilt kÀnda för den breda massan av hundÀgare och andra hundintresserade personer. Det Àr en hÄrt arbetande ras som gÀrna vill ha ett jobb att utföra. Om du Àr en soffpotatis bör du dÀrför inte skaffa denna ras. Du bör sannolikt Àven avstÄ frÄn att göra detta om du aldrig tidigare har Àgt en egen hund.

Grosser schweizer sennenhund

Grosser schweizer sennenhund

Grosser schweizer sennenhund Ă€r en schweizisk hundras som i mĂ„ngt och mycket pĂ„minner om en korthĂ„rig berner sennenhund. Dessa bĂ€gge raser har ocksĂ„ en hel del gemensamt med varandra. Även denna ras Ă€r bland annat en stor och kraftfull men samtidigt tillgiven och vĂ€nlig jĂ€tte.

Faktum Àr att dessa hundar inte behöver mycket mer Àn mÄttlig daglig motion. Det rÀcker gott med lÄnga promenader och nÄgon enstaka vandring för att hÄlla hunden nöjd. DÀremot bör du vara beredd pÄ att behöva torka upp hundens dregel med jÀmna mellanrum.

LÄnghÄrig collie

LÄnghÄrig collie

LÄnghÄrig collie Àr Ànnu en trefÀrgad hundras. Denna ras Àr lÀttrÀnad och blev nÄgot av en favorit i Hollywood tack vare Lassie.

Om du vÀljer att skaffa denna ras bör du kÀnna till att den har mycket energi. Samtidigt vill den gÀrna vara till lags och kan dÀrmed gÀrna tÀvla i lydnad eller agility.

Papillon

Papillon

Papillon Àr en en liten hundras med fjÀrilsliknande öron. Trots sin ringa storlek Àr faktiskt denna ras lÀtt att trÀna och en riktig hejare pÄ agility. Om du vill Àgna dig Ät agility med hund Àr med andra ord detta ett bra val av ras för dig!

Även om pĂ€lsen Ă€r lĂ„ng behöver du inte heller oroa dig för att pĂ€lsvĂ„rden skulle vara tidsödande. Faktum Ă€r nĂ€mligen att denna ras saknar den underull som mĂ„nga andra hundar har. DĂ€rför rĂ€cker det med att bara borsta igenom pĂ€lsen en gĂ„ng i veckan för att motverka tovor. DĂ€remot klarar sig inte dessa hundar sĂ€rskilt bra i kyligt vĂ€der.

Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian Àr en liten spetshund med stor attityd. Denna ras finns i mÄnga olika varianter nÀr det kommer till fÀrger. En av dessa Àr alltsÄ den trefÀrgade, vilket gör att rasen kvalar in pÄ denna lista över hundraser med trefÀrgad pÀls.

Detta Àr en av vÀrldens minsta hundraser, men Àven om dessa hundar Àr smÄ och söta gÄr de inte alltid bra ihop med mindre barn. Detta beror bland annat pÄ att hundarna Àr ganska ömtÄliga och lÀtt skulle kunna komma till skada.

Welsh corgi pembroke

Welsh corgi pembroke

Welsh corgi pembroke Àr en hundras som ibland kan ha en trefÀrgad pÀls. Detta Àr en kortbent ras som har ett ÀlskvÀrt utseende och en glÀdjefylld personlighet. Trots sina korta ben Àr dock rasen kÀnd för att vara aktiv och sportig.

Detta Àr ocksÄ en trevlig familjehund med en vÀnlig personlighet. Ibland kan dessa hundar vara riktiga clowner i det sÀtt pÄ vilket de beter sig. Om du gillar att leka med hundar kan detta vara ett bra val av hund.

Avslutande tankar om trefÀrgade hundraser

Det finns förstÄs fler trefÀrgade hundraser Àn enbart dessa 13. HÀr har vi dock valt att fokusera pÄ ett urval av de raser som kan ha en pÀls i tre fÀrger.

Har du sjÀlv en hund vars pÀls Àr bÄde svart, brun och vit? Eller kanske nÄgon annan kombination av tre eller fler fÀrger? Kommentera och berÀtta!

Liknande artiklar

Prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev

Om skribenten

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *